17 / 04 / 2024

Neva İnşaat Bostancı'yı dönüştürüyor!

Neva İnşaat Bostancı'yı dönüştürüyor!

Burger House markasını Türkiye'ye kazandıran ve aynı zamanda İngiltere'de TJ's BURGER markasının da sahibi olan Kemal Gürer'in kurduğu Neva İnşaat kentsel dönüşüm le ilgili Bostancı'da proje üretiyor.



Son birkaç yılda peş peşe imza attığı konut projeleri ile iddialı bir kurum haline gelen Neva İnşaat, Bostancı'da Selvi Apartmanı projesini nisan sonunda teslim ediyor, Barış Apartmanı, Yuvam Apartmanı, Mazlum Bey Apartmanı projelerini de devam ettiriyor. Toplamı 100'den fazla konutun içinde yer aldığı bu projelerin yanında Suadiye'de 30 konutluk Kardeşler Apartmanı projesini sürdüren Neva İnşaat, Anadolu yakası geneline projelerini yaymayı hedefliyor. 


Neva İnşaat'ın temkinli ve kontrollü bir şekilde istikrarlı büyümesini sürdüreceğini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Gürer'e projeleri ve kentsel dönüşüm konusunda sorularımızı yönelttik.


 

Kemal Bey Neva inşaat olarak projeleriniz nasıl gidiyor? 

Kentsel dönüşüm yasası sektörümüzde ciddi bir hareketlilik oluşturdu. İnsanlar bu yasanın sunduğu avantajlardan yararlanabilmek adına eski konutlarını yenilemek için heyecanlı bir şekilde inşaat şirketleri ile temas halindeler. Neva İnşaat olarak biz bu konuda insanlara danışmanlık yapmak, onların taleplerini en doğru şekilde karşılamak adına çalışmalar gerçekleştiriyor, projeler üretiyoruz. Kentsel dönüşüm yasasından önce de biz Ataşehir, Bostancı semtlerinde de proje üretiyorduk. Dönüşüm yasasından sonra, Neva İnşaat projelerini gören insanlar bizlere yoğun ilgi gösterdi. Şuan yapımı süren 5 projemiz var. Bir tanesinde çok yakında teslimlere başlıyoruz. Neva İnşaat olarak bizim için hız çok önemli. Hızlı yapıp, insanlara bekledikleri zamandan önce yaşayacakları evlerin anahtarlarını erken teslim etmeyi prensip haline getirdik. Tabi önemli olan sadece hızlı yapmak değil. Hızlı yapmanın yanında malzemede ve üretimde sıfır hataya sahip olmak da çok önemlidir. Neva İnşaat eğer bu gün sektöründe güçlü bir marka ise bunu hızlı ve kaliteli projelere üretmesine borçludur. 


 Burger House nasıl gidiyor? 

Burger House halkımızın çok beğendiği ve sahip çıktığı bir marka oldu. Güçlenen ortaklık yapımız ile birlikte şube sayımızı arttırdık. Şuan 30 a yakın şubemizle faaliyetlerimiz devam ediyor.


 

KAT MALİKLERİNİN İYİ ARAŞTIRMA YAPMASI GEREKİYOR


 Az önce belirttiğim gibi Kentsel dönüşüm yasasının avantajlarından yararlanmak için insanlar heyecanlı bir şekilde inşaat şirketleri ile görüşüyor. Malumunuz inşaat sektörü son yıllarda bir çok oyuncunun dahil olduğu bir sektör haline geldi. Bu yüzden de konutunu yenilemek isteyen insanların evlerini teslim etmeden önce iş yaptıracakları mütahitleri çok iyi incelemesi gerektiğini vurgulamak istiyorum. Daha önce yaptıkları işlere bakmalarını referanslarını değerlendirmelerinde ön planda tutmalarını öneriyorum. Bir şirketle anlaşmaları gerekiyor ise, bu şirketin daha çok veren değil, daha işini bilen ve güçlü referanslara sahip bir şirket olması gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Yoksa heves ve heyecanla başladıkları sürecin hayal kırıklığı ile noktalanmasının çok acı sonuçları olacaktır. Ne yazık ki yaşadığımız çevrede bunun somut örnekleri var. 


Sadece hız ve kalite mi başarıyı getirdi? 

Neva İnşaat'ın başarısı uluslararası vizyona sahip bir şirket olmasından kaynaklanıyor. Bizim bir yönümüz dünyaya diğer yönümüz ise içerisinde yaşadığımız toplumun değerlerine bakıyor. Dünya'da sektörümüz ile ilgili olarak gelişen tüm teknolojileri takip ediyoruz. Ben senenin çoğu zamanı yurtdışında bulunuyorum. Hem sektörümüz ile ilgili gelişmeleri takip ediyor hem de oradaki yatırımlarımızı devam ettiriyorum. Gelişen tüm yenilikleri, içerisinde bulunduğumuz toplumun değerlerini, onların değişen istek ve beklentilerini baz alarak, projelerimize uyguluyoruz. Bu nedenle de projelerimize bakan insanlar, en küçük ihtiyaçlarının dahi karşılanacağı unsurların projelerimizde olduğunu görüyorlar. 


Selvi Apartmanı  Bostancı Neva İnşaat ile  dönüşüyor 

Gıda sektöründe sıfırdan oluşturduğu Burger House markasını zirveye taşıyarak iş dünyasında adını duyuran İş adamı Kemal Gürer inşaat sektöründe Neva inşaat markası ile Bostancı  merkez olmak üzere Anadolu yakasında beğenilen dönüşüm projelerine imza atıyor. 



Son dönemde kentsel dönüşüm ile ilgili bir takım yetkiler yerel yönetimlere devredildi. İşleyişte bu bir sıkıntı oluşturdu mu? 


Kentsel dönüşüm yasası ülkemiz için çok olumlu neticeler getirecek bir yasa. Fakat Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile belediyeler arasında yetkilerin kullanımı konusunda bir takım belirsizlikler var. İnşaat şirketleri ve mülk sahipleri bakanlık ile belediye arasında kalmış durumunda. 


Son dönemde ne yazık ki karşılaştığımız ve çözüm bulmada zorlandığımız konular var. Bunlardan biri, 22 Mayıs 2014 tarihinden önce belediyeden imar durumu alanlara %25, bu tarihten sonra alanlara ise %20 hak veriyor. Bu açıkçası çok ciddi bir haksızlık meydana getiriyor. Yüzde 5 hak kaybı uygulamada 10 m2 kadar küçük olması anlamına geliyor buda insanların dönüşüm konusundaki hevesini kırıyor. Bunun yanında yan yana iki parselin, biri %25, diğeri ise %20, olduğunda ve bir inşaat şirketi olarak siz bunu birleştirmek istediğinizde oran %20'ye düşüyor. Hep daha büyük dönüşümlerin yapılması gerektiği konuşuluyor fakat bu şekilde oran düştüğünden dolayı yine insanların hevesi kırılıyor ve bu yüzden de birleştirme yapamıyoruz. Bu konuda bakanlığa sorduğunuzda yetkili olarak belediye gösteriliyor, belediye ye sorduğunuzda ise onlarda bakanlığı işaret ediyor. Bölgemizde yerel yönetimimiz gayretli bir şekilde çalışıyor fakat teknik alt yapı ve kadro olarak eksik olmasından dolayı onlarda zor durumda kalıyor. 


Milliyet


Geri Dön