25 / 04 / 2024

Nevnihal Erdoğan: Kentsel dönüşüm 20 yılda büyük bir sorun oldu!

Nevnihal Erdoğan: Kentsel dönüşüm 20 yılda büyük bir sorun oldu!

Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Nevnihal Erdoğan Kentsel Dönüşümün Kocaeli için önemli bir sorun haline geldiğini belirtti. Erdoğan 'Kentsel dönüşüm 20 yılda büyük bir sorun oldu' dedi.



Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Nevnihal Erdoğan başkanlığında ve tüm fakülte öğretim üyelerinin katkısıyla 8-11 Mayıs tarihlerinde 1 nci uluslararası Kentsel Planlama -Mimarlık- Tasarım kongresinin ilk ayağı Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi binasında düzenlenen basın açıklaması ile gerçekleştirilerek kongrenin amacı anlatıldı. Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Nevnihal Erdoğan Kentsel Dönüşümün Kocaeli için önemli bir sorun haline geldiğini belirtti. 

Prof. Nevnihal Erdoğan düzenlenen kongrede Kentsel Dönüşümün sosyal, ekonomik, ve fiziksel yönlerini, sanayi, göç, artan nüfus, afetler ve buna bağlı olarak ortaya çıkan alt yapı ihtiyacı, dönüşümün tarih alanlara turizme ve kentsel kimliğe etkisini konuşmak olduğunu anlatan Prof. Nevnihal Erdoğan, Kentsel Dönüşümün Türkiye ve Kocaeli için büyük bir önem teşkil ettiğini ifade etti. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM KOCAELİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ Prof. Nevnihal Erdoğan, bozulma ve çökmeye konu olan kent parçalarının ekonomik toplumsal, fiziksel ve çevresel koşullarının kapsamlı incelenmesi yerine sadece mekanın dönüşümüne indirgenmesi nedeni ile bu durumun son 20 yılda büyük bir sorun yumağı haline geldiğini söyleyerek önümüzdeki yıllarda da önemli bir sorun alanı olmaya devam edeceğini dile getirdi. 

10 AYDIR ÇALIŞIYORUZ Kongrenin amacının uluslararası akademik ortamı, Kocaeli kent paydaşları, Türkiye ve ülke dışı akademik ortamda iüf E? 

Nevnihal Erdoğan, Deniz Demirarslan, Mehtap Özbayraktar, Ersan Koç, Nurdan Kuban, Nilgün Çağlar, İsmail Talih Güven, Funda Tan, İrem Uslu Öztürk, Eda Ölçer, Büşra Özaydın Çat kongrede çalışan ekip olarak fotoğraf çektirdiler. 

Kent planlama- Mimarlık - Tasarım konularında bilgi, fikir, deneyimleri paylaşmak olduğunu belirten Prof. 

Nevnihal Erdoğan, bu kongre için 10 aydır çalıştıklarını ifade etti. Erdoğan "Kocaeli Üniversitesi'nin uluslararası bilgi üretimine katkı alanını arttıracak Kent Planlama Mimarlık - Tasarım konularında alanlar ve kulvarlar yaratmak ve bu kapsamdaki bir etkinliği düzenli hale getirmektedir" dedi. 

TOPLAM 35 KONUŞMACI Kongrenin açılışının Kocaeli Üniversitesi Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde olacağını yapılacak açılış konuşmalarının ardından Wellborn Luxury Hotel'de kongreye devam edeceklerini belirten Erdoğan, Harvard Üniversitesi, California Irvine Üniversitesi ve OTDÜ'den toplamda 35 konuşmacının katılım sağlayacağını ifade etti. 


Mavi Kocaeli Gazetesi


Geri Dön