27 / 04 / 2024

Nevruz Memmedov: Türkiye'ye 20 milyar dolar yatırım yapacağız!

Nevruz Memmedov: Türkiye'ye 20 milyar dolar yatırım yapacağız!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Memmedov tarafından, "Petrol, doğalgaz boru hatları, demiryolları ve karayollarıyla bağlandığımız Türkiye'ye, 2018 yılının sonuna kadar 20 milyar dolar yatırım yapacağız" açıklaması yapıldı...



Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Memmedov, "Türkiye'ye 2018 sonuna kadar 20 milyar dolar yatırım yapacağız" dedi.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başdanışmanı Nevruz Memmedov, "Türkiye ile artık çok büyük işler yapıyoruz. Petrol, doğalgaz boru hatları, demiryolları ve karayollarıyla bağlandığımız Türkiye'ye, 2018 yılının sonuna kadar 20 milyar dolar yatırım yapacağız" dedi. İstanbul Le Meridien otelde gazetemize açıklamalarda bulunan Memmedov, Aliağa yarımadasındaki yatırımların 8 milyar dolara ulaştığını hatırlatarak şunları söyledi: "Azerbaycan, dünyada Türkiye'ye en büyük yatırımı yapan ülke olacak. Türkiye'ye gerçek bir dost, bir kardeş ve stratejik ortak olarak bakıyor, en fazla yatırımlarımızı Türkiye'ye yapıyoruz. Bakü-Tiflis-Ceyhan ve TANAP hatları ile asrın projeleri birlikte inşa ediyoruz. Uluslararası enerji piyasasının global oyunculan arasına, Türkiye ile birlikte gireceğiz.
Bakü-Tiflis-Kars demiryolu da 2014 yılında hizmete açılacak. Çin'den başlayan demiryolu, kesintisiz şekilde Türkiye üzerinden Avrupa'nın en uç noktasma kadar ulaşacak."


Türkiye Gazetesi

Geri Dön