25 / 04 / 2024

Nevşehir Devlet Hastanesi'nin ek binası ne zaman bitecek?

Nevşehir Devlet Hastanesi'nin ek binası ne zaman bitecek?

Özel hastaneleri kıskandıran, Avrupa standartlarında yoğun bakım hizmetiyle öne çıkan ve inşaatı devam eden Nevşehir Devlet Hastanesi'nin ek binasında sadece kadın hastalıkları, doğum ve çocuk bölümleri olacak.



İstanbul Ümraniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, bu alanlarda Avrupa’daki rakiplerini kıskandırıyor. 836 yatak kapasiteli hastane, yabancı hastaların da tercihi durumunda.


Çocukların kanserle mücadelesi için önemli araştırmalara ve başarılı nakillere imza atan İstanbul Ümraniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, 10 Nisan'da kapılarını açtı. Son teknolojinin kullanıldığı hastaneye Gebze, İzmit ve hatta yurtdışından da hastalar geliyor. 836 yatak kapasiteli; 15 çocuk, 30 yeni doğan olmak üzere toplam 115 yoğun bakım yatağı, 23 ameliyat masası mevcut olan hastane, Avrupa'nın en modern ve donanımlı kadın doğum ve çocuk hastanelerinden birisi olarak nitelendiriliyor.


ARAŞTIRMALAR YAPILACAK

Hastanede aynı zamanda, yeni kurulan Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne bağlı olarak kadın doğum ve çocuk üzerine tüm uzmanlıklar verilebilecek. Burada Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu kadın doğum uzmanları ve çocuk doktorları yetiştirilecek. Yani eğitim ve araştırmalar bir arada yürüyecek. İlerleyen günlerde çocuk kardiyolojisi ve kalp cerrahisi servisleri de açılacak. Yurtdışından gelecek hastalar için de planlama yapılıyor. Robotik cerrahinin yanı sıra anne çocuk adaptasyon merkezi ilk kez burada uygulanıyor.


DÜNYANIN EN İYİLERİ ARASINDA ...

İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Kemal Memişoğlu, "Sağlık alanındaki atılımların bir sonucu olarak kurulan hastanemiz dünyanın en iyileri arasında. Bize gurur veren hastanede aynı zamanda çocuk kemik iliği nakil merkezi kurulacak. Çocukların kanserle mücadelesi için önemli araştırmalar ve nakiller yapılacak" diyor.


HASTALARI HİÇ YORMUYORLAR

Özel hastaneleri kıskandıran, Avrupa standartlarında yoğun bakım hizmetiyle öne çıkan Nevşehir Devlet Hastanesi'nde, haftada 200 hastaya endoskopi, kolonoskopi çekiliyor. Üstelik hastalar, hastane içinde akülü arabalarla taşınıyorlar. İşte Nevşehir Devlet Hastanesi'nin öne çıkan bazı özellikleri:


-Hastalar artık Kayseri'ye gitmiyor, başka hastanelere sevk edilmiyor. Üstelik Aksaray, Kırşehir, Yozgat ve Niğde'den hastalar geliyor.


-Çinli, Japon, Alman, İngiliz hastalar tatile gelip diyaliz tedavisini bu hastanede alıyorlar.


-Yoğun bakım odaları koğuş usulü değil, özel hastanelerdeki gibi ayrı ayrı. Bir hemşire iki hastadan sorumlu.


-Engelli ve yaşlı hastalar için özel taşıma sistemi var.


-Kemoterapi alan kanser hastaları randevu sistemiyle evlerinden alıp evlerine bırakılacak.


-İnşaatı süren ek binada sadece kadın hastalıkları, doğum ve çocuk bölümleri olacak.



Sabah


Geri Dön