16 / 04 / 2024

Nevşehir Kalesi ve çevresi dönüşümle turizmi artıracak!

Nevşehir Kalesi ve çevresi dönüşümle turizmi artıracak!

Mescid ve kiliselerin yanı sıra köklü yaşam ünitelerinin tamamını içine alan bir yerleşim konumundaki Nevşehir Kalesi ve çevresinin teknik açıdan donanımlı bir ekip tarafından temizlenmesi çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.



Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve  TOKİ  ile işbirliği içerisinde yürüttükleri 'Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi' çalışmaları sırasında ortaya çıkartılan dünyanın en büyük yeraltı şehrinin, Kapadokya bölgesinde geceleme sayısını arttıracağını söyledi. 


Başkan Ünver yaptığı açıklamada, Nevşehir Belediyesinin öncülüğünde, Nevşehir Valiliği ve Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleri ile dünyanın en büyük yeraltı şehrinin temizlenmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi. 


Nevşehir'in 11 mahallesini içine alan 400 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştirilecek temizleme çalışmaların tamamlanmasıyla bölgenin Türkiye'nin önde gelen Antik Parklarından biri olacağını ifade eden Ünver, ortaya çıkan devasa kültürel değerlerin ziyaret edilmesi ile birlikte bölgede yıllardan beri temel bir sorun haline gelen 1,8 gün olan turistlerin geceleme oranının da artacağını belirtti.


Yeni Şafak


Geri Dön