20 / 04 / 2024

Nevşehir Külliyesi’nin inşaat çalışmaları ne zaman bitecek?

Nevşehir Külliyesi’nin inşaat çalışmaları ne zaman bitecek?

Nevşehir Belediyesi’nin , şehir kimliği ile bütünleşen mimari ve sosyal donatıları ile birlikte geleceğe aktarılacak en önemli eserler arasında ilk sırayı alacak Nevşehir Külliyesi’nin inşaat çalışmaları devam ediyor.



Ali Dirikoç Bulvarı üzerinde, geleneksel şehir mimarisi, taş malzeme ve modern sistemlerle donatılacak Nevşehir Külliyesi’nde inşaat çalışmalarının kaba bölümünün bu yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, çalışmaları daha yakından takip etmek amacıyla Nevşehir Külliyesi yanında çalışma ofisi oluşturdu.

Ünver yaptığı açıklamada, yaklaşık 16 bin metrekarelik kapalı ve avlu alanı bulunan Nevşehir Külliyesi’nde, yaklaşık 7 bin kişinin ibadet edebileceği cami, ile 3 kattan oluşacak ve içerisinde Gasilhane, Gusülhane, Morg,Kadın ve Erkek Taziye Evi, Konferans salonu, Kütüphane ve dini eğitimlerin gerçekleştirileceği çeşitli ünitelerinde bulunacağı sosyal donatıların bulunacağını söyledi.

Ünver, Külliye çevresinde ayrıca geniş bir alanda otopark alanının yer alacağını belirterek, külliye kaba inşaatının bu yıl sonuna kadar tamamlamayı planladıklarını ifade etti.

Ünver, Külliye etrafında yaklaşık 52 bin metrekarelik bir alanda da şehir meydanı oluşturulacağını söyledi.


Hürriyet 


Geri Dön