24 / 04 / 2024

Nevşehir’de kadın danışma merkezi hizmete açılıyor!

Nevşehir’de kadın danışma merkezi hizmete açılıyor!

Avrupa Birliği Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından onaylanan “Kadın Danışma Merkezi ve Şiddet Veritabanı” isimli proje çerçevesinde oluşturulan Kadın Danışma Merkezi, Nevşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan alanda hayata geçirildi...




Avrupa Birliği Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından onaylanan “Kadın Danışma Merkezi ve Şiddet Veritabanı” isimli proje çerçevesinde oluşturulan Kadın Danışma Merkezi, Nevşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan alanda  hayata geçirildi. Merkezin açılışının,  21 Nisan 2014 Pazartesi günü saat 10.00’ da  düzenlenecek bir tören ile gerçekleştirileceği belirtildi.


Nevşehir Ekoloji ve Sosyal Hayatı Geliştirme Derneğinin başvuru sahipliğinde, Nevşehir Belediyesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği’nin ortak olduğu proje, Avrupa Birliği Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından onaylandı.


Nevşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi olarak hizmet verecek merkezde,  psikolog, avukat, sağlık personeli kadınlara ücretsiz danışmanlık hizmeti sunacak.. Merkeze başvuru yapacak kadınların çocukları için de, ayrıca merkezde bir de oyun parkı oluşturuldu.


Nevşehir Belediyesi Paşa Konağı Hizmet Binasının 2. katında kurulan “Kadın Danışma Merkezi” ‘ne başvuru yapmak isteyen kadınlar şahsen randevu sistemi ile başvurabileceği gibi 213 12 25 nolu telefon ile de merkezin çalışmalarına ilişkin  bilgi alabilecekler.  



Lale Haber


Geri Dön