29 / 03 / 2024

Nevşehir'deki kentsel dönüşümde 4 konut sahiplerine verilecek!

Nevşehir'deki kentsel dönüşümde 4 konut sahiplerine verilecek!

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde yaptırılan 2600 konut içerisinde çeşitli sebeplerle hak sahiplerince teslim alınmayan 4 apartman dairesi, proje alanında tapulu hak sahiplerine verilecek.



Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde yaptırılan 2600 konut içerisinde çeşitli sebeplerle hak sahiplerince teslim alınmayan 4 apartman dairesi, proje alanında tapulu hak sahiplerine verilecek. Bu kapsamda 01 Nisan-30 Nisan tarihleri arasında hak sahiplerinden talepler alınacak. 


Nevşehir Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilerek Toplu konut İdaresi Başkanlığı((TOKİ) ile ortaklaşa yürütülen Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde, Nevşehir kalesi civarındaki 11 mahallede yaşamını sürdüren 2600 hak sahibi için Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde konutlar, sosyal donatıları ile birlikte tamamlanarak 2011 yılında hak sahiplerine dağıtılmıştı. Çeşitli sebeplerle brüt 94.48 metrekarelik 1 ve 75.38 metrekarelik de 3 olmak üzere toplam 4 apartman dairesi, hak sahiplerine teslim edilememişti. Bu kapsamda 4 apartman dairesinin, proje alanında tapulu hak sahiplerine verilmesi kararlaştırıldı. Bu nedenle Nevşehir Kalesi ve Çevresi'ndeki hak sahipleri, 01 Nisan-30 Nisan tarihleri arasında Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Nevşehir Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü'ne başvuruda bulunabilecekler. 


Başvuruların tamamlanmasının ardından önümüzdeki günlerde noter huzurunda yapılacak çekiliş ile 4 aile satış sözleşmesi imzalayıp yeni konutlarına kavuşacaklar.


Kapadokya Muşkara Haber


Geri Dön