28 / 03 / 2024

Nevzat Doğan: Dönüşümde müteahhitlere inisiyatif verilmeli!

Nevzat Doğan: Dönüşümde müteahhitlere inisiyatif verilmeli!

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan "Şehrimizdeki inşaat sektöründe ciddi hareketlenmelerin yaşandığı bir dönemdeyiz. Dolayısıyla sizlerin sektörünüzde yapılacak çok iş, konuşulacak çok konu var." dedi.



İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan "Şehrimizdeki inşaat sektöründe ciddi hareketlenmelerin yaşandığı bir dönemdeyiz. Dolayısıyla sizlerin sektörünüzde yapılacak çok iş, konuşulacak çok konu var. İnşaat sektöründe yürütülen çalışmaların hem şehir, hem müteahhitler ve çalışanlar yönünden daha iyi yürütülmesi açısından daha sık bir araya gelinmesi gerektiğini düşünüyorum. Şehrimizde geçmişten gelen bir plansız yapılaşma mevcut. Özellikle depremden sonra hasar görmüş yapılar, kentsel dönüşümle ilgili konular, şehrin süliyetini değiştirecek vizyon projelerle ilgili daha çok bir araya gelmeli daha fazla fikir paylaşmalıyız. 


Kentsel dönüşüm konusunu çok önemsiyorum. Özellikle bu dönüşüm sürecinde özel sektörün daha fezla rol almaşım inanıyor ve savunuyorum. Belediye Başkanlığım süresince de bunu sürekli dile getirdim, getirmeye de devam edeceğim izmit Belediyesi olarak, bu kapsamda şehrin geneline yönelik bir proje hazırlayıp Büyükşehir Belediyemize sunduk. Sunduğumuz çalışmada müteahhitlerin daha fezla inisiyatif alması ve teşvik edilmesi konusuna vuıgu yaptık. Umarım çıkan sonuçta bu doğrultuda olur. Hem sağlık, hem estetik, hem de gelecekteki şehircilik açısından da memnuniyet uyandıracak bir çalışma olur" dedi. 


Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Zekai İren de " Belediye Başkanımızın kent estetiğe ne kadar önem verdiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Kentsel dönüşüm ve inşaat sektörüyle ilgili çok Önemli projeleri var. Bizi önemseyip, bizleri de her zaman çalışmaların içerisinde tutmaya çalışıyor. Ziyaretimizde yaptığımız çalışmalar hakkın da bilgi vermek ve kendisinden fikir almak istedik. Sektörümüze olan desteği için kendisini teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. 


Kocaeli Bizim Yaka


Geri Dön