28 / 03 / 2024

New Tork'ta inşaat vinci devrildi!

New Tork'ta inşaat vinci devrildi!

Manhattan'ın aşağı kısmında, finans şirketlerinin binalarının bulunduğu bölgede inşaat vinci, Worth Sokağı ile West Broodway Caddesi'nin kesiştiği bölgeye büyük bir gürültüyle devrildi.



ABD'nin New York kentinde inşaat vincinin caddeye devrilmesi sonucu bir kişi öldü, iki kişi ağır yaralandı. New York İtfaiyesinden yapılan açıklamaya göre, aracının içinde bulunan bir kişi olay yerinde hayatını kaybetti. İki kişinin de ağır yaralandığı belirtildi.



AA


Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


New York’ta 200 metreye yakın yüksekliğe sahip dev bir vinç binaların üzerine çöktü. Tribeca mahallesinde trafiğin yoğun olduğu bir saatte yaşanan olayda 1 kişi hayatını kaybederken çok sayıda kişi de yaralandı.


Hayatını kaybeden kişi vincin çöktüğü caddede arabasıyla seyir halindeydi. Vincin çarpması sonucu 4 binada hasar meydana geldi.

 

Vincin güçlü rüzgar sebebiyle çöktüğü açıklandı. Olay sonrasında belediye şehirde kurulu tüm vinçlerin indirilerek yeniden denetlenmesi kararı aldı. Kararı New York Belediye Başkanı Bill de Blasio duyurdu:

“ Halen rüzgar şehirdeki tüm vinçleri tehdit eden bir hızda olmasa da bu kararı aldık. Önlem almak istedik ve bunun için de zaman kaybetmedik.”

 

Bir gelin adayı da vincin çökmesi sonucu yan binadaki bir kuaför salonununda ailesiyle birlikte mahsur kaldı. Genç kızı binadan İtfaiye ekipleri yardımıyla çıkarılarak nikahın kıyılacağı belediye binasına götürüldü. 


Star


Geri Dön