20 / 04 / 2024

New York Times, İETT metrobüs hattı için İstanbul'da!

New York Times, İETT metrobüs hattı için İstanbul'da!

New York Times gazetesi muhabiri Landon Thomas Jr. , İETT'yi ziyaret ederek Genel Müdür Mümin Kahveci'den metrobüs hakkında bilgi aldı. Gazeteciler, Zincirlikuyu metrobüs istasyonunda gerçekleşen görüşmenin ardından metrobüs hattında teknik geziye katıldı




İstanbul’un toplu ulaşım sistemi, metrobüs uygulaması ve yeni projeler hakkında Amerikalı gazetecilere bilgi veren İETT Genel Müdürü Kahveci, İETT’nin 143 yıldır İstanbul’a hizmet verdiğini belirterek hedeflerinin uluslararası alanda lider olmak olduğunu söyledi. 


Metrobüsün İstanbulluların hayatında önemli yere sahip olduğunu kaydeden Kahveci, “Metrobüs hattında 505 araçla 7 gün 24 saat kesintisiz ulaşım hizmeti veriyoruz. Akıllı ulaşım sistemlerinde son teknolojik yenilikleri uygulamaya çalışıyoruz. İETT, İstanbul’da 24 saat hizmet veren bir kurum. Dolayısıyla hem araçlarımızı hem şoförlerimizi hem de yolculuk hareketlerini 24 saat esaslı izlemek durumundayız. 

 

Edirnekapı garajında bulunan komuta kontrol merkezi sayesinde teknolojinin de yardımıyla sistemi anlık olarak takip ediyor, elde ettiğimiz verilerle araç, hat ve güzergah planlamalarını gerçekleştiriyoruz. Metrobüs hattının sağlıklı olarak işleyişi hem sahada hem de komuta kontrol merkezinde dikkatle görev yapan arkadaşlarımız sayesinde sağlanıyor.” dedi.


İETT


Geri Dön