20 / 04 / 2024

Çinliler, New York'taki lüks dairelere yöneldi

Çinliler, New York'taki lüks dairelere yöneldi

Fiyatların yüksek olduğu ABD'nin New York kentinde lüks emlak sahibi olan Çinlilerin sayısı hızla artıyor. Yatırımcıların büyük bir kısmını, Çin'deki gayrimenkul piyasasının zayıfladığına ve Amerika'ya yatırım yapmanın daha kazançlı olduğuna inanan Çinlil



Artan müşteri potansiyeli karşısında New York emlak piyasası da Çinli yatırımcılara yönelmiş durumda.


Sotheby's Uluslararası Gayrimenkul ofisinden üst düzey yetkili Nikki Field, "Asyalı komşularımıza giderek daha çok odaklanıyoruz" açıklamasını yaptı. Çin'e 2008'den beri düzenli olarak seyahat eden Field, orada potansiyel müşterilerle görüşmeler yaparak uzmanlaştığını, Çin ekonomisi ve kültürüyle ilgili üniversitede eğitim programlarına katıldığını ve Çin'in en çok konuşulan lehçesi Mandarin dersleri aldığını sözlerine ekledi.


ABD Ulusal Gayrimenkul Derneği, Çinlilerin Mart ayına kadar son bir yıl içinde Amerika'da 22 milyar dolarlık emlak yatırımı yaptıklarını ifade ediyor. Bu rakam, bir önceki yıla kıyasla yüzde 72'lik artış anlamına geliyor.


Field, yılın ilk yarısında Manhattan'da daire satın alanların dörtte birinin Asya'dan geldiğine dikkat çekiyor ve "Bu akıllara durgunluk veren bir rakam" diyor.


Çinli müşterilerinin satın aldığı gayrimenkullerin değerinin genellikle 30 milyon dolar ile 50 milyon dolar arasında değiştiği ifade ediliyor.


Lüks dairelere yatırım yapan Çinliler, bunu yalnızca zevke harcanan bir para olarak görmüyor.

Çoğu Çinlinin ülkelerinden ayrıldığı bir dönemde, bu tip harcamalar malvarlıklarını koruma ve yatırımları farklı bir yere kaydırma fırsatı olarak değerlendiriliyor.


Şangay'daki araştırma şirketi Hurun Report'un verilerine göre net geliri 1 milyon doların üzerinde olan Çinlilerin yüzde 64'ü ya ülkelerini terk ediyor, ya da terk etme planları yapıyor.


New York'ta emlak değeri hesaplayan Miller Samuel adlı firmanın üst düzey yöneticisi Jonathan Miller, "Bu yeni akımı, 'Dünyanın en pahalı banka kasası inşa ediyoruz' sözleriyle tanımlamak isterim" diyor.


New York'ta inşası devam eden ve plan aşamasında olan onlarca gökdelenle beraber, yeni müşteriler için yatırım yapılacak 'kasaların' da sayısı artıyor.


BBC


Geri Dön