23 / 04 / 2024

Nezih Küçükerden'den Üsküdar Validebağ Koru Camii açıklaması!

Nezih Küçükerden'den Üsküdar Validebağ Koru Camii açıklaması!

Validebağ Koru Camisi'nin 27 milyon lira vergi borcu karşılığında Üsküdar Belediyesi tarafından Hazine'ye devredildiği ortaya çıktı. Üsküdar Belediyesi’nin CHP’li üyesi Nezih Küçükerden devir işlemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.



Yakın çevresinde 26 tane cami olmasına rağmen büyük tartışmalar sonrası Validebağ korusuna yapılan Validebağ Koru Camii Üsküdar Belediyesi tarafından hazineye devredildi başka bir deyişle satıldı.

İstanbul’da Anadolu yakasının yeşil alan olarak kalmış tek bölgesi olan Validebağ korusuna 21 Eylül 2014 tarihinde ilk kepçe darbesi vurulmuş ve büyük tartışmalara neden olmuştu. “Cami inşaatı bahane, koru imara açılıyor” diye cami inşaatını durdurmak için bölge sakinleri ve çevreciler dava açmış, aylar süren protesto gösterilerinde, alana sahip çıkanlarla, belediye ve polis karşı karşıya  gelmiş zaman zaman sert müdahalelere varan gerginlikler yaşanmıştı. Tartışmaların ardından cami 10 ay sonra tamamlanmış ve 17 Temmuz 2015 tarihinde Ramazan bayramında ibadete açılmıştı.


Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Koru Camii’nin açılışında cuma namazı kılmış ve çıkışta “Burada yaşanan sıkıntılar unutuldu, ama cami unutulmayacak” demişti.


O CAMİ SATILDI


Yapım süreci sert tartışmalara neden olan Validebağ’daki Koru Camii’nin üzerinde bulunduğu arsa Üsküdar Belediyesi tarafından Hazine’ye devredildi. Konuyla ilgili Sözcü’ye konuşan Üsküdar Belediyesi’nin CHP’li üyesi Nezih Küçükerden ” Söz konusu karar Mayıs ayının ilk toplantısında alındı. Kararla sadece Validebağ’daki Koru camii değil aynı zamanda Soyak sitesindeki camii de hazineye devredildi” dedi.


4 arsadan oluşan devrin 27 milyonluk bir vergi borcuna karşılık yapıldığını belirten Küçükerden “Bu Üsküdar Belediyesi bütçesinin 8’de birine karşılık gelen bir rakam ve bu kararla cami artık Hazine’nin oldu” dedi. Kararın şimdilik iki camiyle sınırlı kaldığını belirten Küçükerden, “Validebağ korusu için şimdilik böyle bir durum söz konusu değil ama bu bundan sonra olmayacak anlamına da gelmiyor” diye konuştu.


Söz konusu karar Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 27 Nisan 2016 tarih 811 sayılı teklifi ile 5 Mayıs’taki Üsküdar Belediye Başkanlığı Bütçe-Hukuk ortak Komisyonu’ndan CHP’li üyelerin muhalefetine rağmen geçti.


LOJMANI VE SOHBET ODASI DA VARDI


Validebağ’daki Koru Camii 200 metrekare alan üzerine oturtuldu. Camide 350’si erkek, 150’si de kadın olmak üzere yaklaşık 500 kişi ibadet yapabiliyor. Camide ayrıca bir sohbet evi ile bir de imam lojmanı bulunuyor.


Üsküdar Validebağ Koru Camii satıldı mı?


Sözcü


Geri Dön