19 / 04 / 2024

NG Kütahya Seramik’ten 15 Temmuz şehitleri için fabrika!

NG Kütahya Seramik’ten 15 Temmuz şehitleri için fabrika!

NG Kütahya Seramik’in yeni yatırımı olan “15 Temmuz Şehitleri Seramik Fabrikası”nın temeli, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıkoğlu ve kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı bir törenle atıldı.



NG Grubu’nun  yeni teknik seramik fabrikasının temeli Kütahya 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde törenle atıldı. 150 milyon TL’lik bir yatırım ile faaliyete hazır hale getirilecek yeni fabrikanın, 2017 yılının Temmuz ayında üretime başlaması hedefleniyor.  


Kütahya Seramik’in, teknik granit seramik üretim kapasitesi açısından sektörde var olan liderliğini perçinleyecek olan yeni tesis, 44 bin m2 kapalı alana ve yılda 7.5 milyon m2 üretim kapasitesine sahip olacak. Sektörde sadece Kütahya Seramik’in ürünü olan 60x160 ve 120x120 ebatlarında teknik seramiklerin üretileceği yeni tesiste 350 kişiye istihdam olanağı sağlanacak. Yeni yatırım ile Kütahya Seramik’in yıllık  toplam üretim kapasitesi 33 milyon metrekareye, toplam kapalı alanı da 270 bin metrekareye çıkacak. NG Grubu’nda şu anda 4077 çalışan bulunuyor. Fabrika açıldığında “15 Temmuz Şehitleri Seramik Fabrikası” adını alacak


Yeni tesisin temel atma töreninde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı  Veysel Eroğlu yatırımcıya her türlü koylaylığı göstereceklerini belirterek ‘iş adamlarının önüne turkuaz halıyı sereceğiz, buraya bu halıyı sermeye geldik”  dedi. Eroğlu, Kütahya Seramik tarafından yapılan yeni yatırımın önemine değinerek şunları söyledi:


“Nafi Güral ve ailesinin ekonomiye büyük katkısı var. Yeni yapılacak fabrikada da istihdam, üretim, ihracat olacak. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu tesiste 350 insanımıza istihdam sağlanacak. NG Grubun diğer işletmeleri ile birlikte yaklaşık 4500 kişiye iş sağlanıyor olacak.  Türkiye bu çalışan, üreten insanların omuzlarında yükselecek.”


Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral ise, yeni tesisin sözünü 15 Temmuz’da gerçekleşen hain darbe girişimi sonrası Kütahya’da yapılan demokrasi mitinglerinde verdiklerini, bu sözü 8 Eylül’de temel atarak yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek şöyle devam etti: 


“Memleketimiz Kütahya’da, 150 milyon TL’lik yeni bir yatırım yapmanın heyecanını yaşıyoruz. Tarihimizin en karanlık olaylarından birisi olan, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı ülkemizin her yanında can pahası bir direniş gösterenler unutulmasın diye, yeni üretim tesisimize '15 Temmuz Şehitleri Seramik Fabrikası' adını verdik. Bu kararı almamızda, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın  güven veren tavır ve açıklamaları ile  iş adamlarını yatırıma çağıran mesajlarının da  çok yüksek etkisi oldu.


NG Kütahya Seramik Grubu  Türkiye’ye, insanımıza, ekonomimize inanmaktadır. Yatırımlarımız devam edecektir. Biz yatırımlara devam ederken iki şeye ihtiyacımız var. İstikrar ve manevi destek. Siyasi-ekonomik istikrarın faydasını yaşayarak görüyoruz, ülkemizi yöneten kıymetli siyasilerimiz ve idarecilerimizden bizden moral desteklerini eksik etmemelerini rica ediyoruz.”



Geri Dön