24 / 04 / 2024

Nice International'dan Gaziantep'e beyaz eşya fabrikası

Nice International'dan Gaziantep'e beyaz eşya fabrikası

Irak menşeli Nice International şirketi, Gaziantep Serbest Bölgesi'nde 20 milyon dolar yatırımla beyaz eşya fabrikası kuracak.







Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, dipfriz ve klima üretiminin tamamı Ortadoğu ülkelerine ihraç edilecek. İlk etapta yıllık 25-30 milyon dolarlık ihracat planlayan şirket, zamanla yatırımını ve üretimini büyütmeyi hedefliyor.




Nice International şirketinin ortağı ve Genel Müdürü Bişar Tüysüz, dün yaptığı açıklamada, ortaklarının Kuzey Iraklı olduğunu, beyaz eşya ve inşaat sektöründe faaliyet gösterdiklerini, Bağdat'ta ve Erbil'de çok büyük yatırımları bulunduğunu belirtti.




 




200 kişi istihdam edeceğiz




Gaziantep Serbest Bölgesi'ndeki beyaz eşya fabrikalarının 2010 yılında üretime başlayacağını bildiren Tüysüz, şunları söyledi: "Üretime ilk başta 5-6 kalemde başlamayı düşünüyoruz. Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, klima ve dipfriz üreteceğiz. Bunların tamamı ihracata yönelik olacak. Irak, Ürdün, Suriye başta olmak üzere Ortadoğu'ya satacağız. Üretim arttıkça dış piyasa aramaya devam edeceğiz. İlk etapta günlük 500-600 adet üretimi, daha sonra günlük 5 bin adet çıkartacağız. İhracatımız da ilk etapta yıllık 25-30 milyon doları bulacak."




Fabrikada 200 kişinin istihdam edileceğini ifade eden Tüysüz, kentin ekonomisine ve istihdamına katkı sağlamak istediklerini söyledi.







Referans






Geri Dön