28 / 03 / 2024

Nicolas Berggruen İstanbul'da 457 daire aldı!

Nicolas Berggruen İstanbul'da 457 daire aldı!

2 milyar dolarlık servetiyle Forbes zenginleri listesindeki Nicolas Berggruen, emlak yatırımları için Türkiye'yi seçti



Yaklaşık 2,2 milyar dolarlık servetiyle "Forbes 2010 dünyanın En Zenginleri Listesi"nde 437'nci sırada yer alan Amerikalı İş adamı Nicolas Berggruen, emlak yatırımları için Türkiye'yi seçti. Tarımdan, enerjiye, eğitimden medyaya, gayrimenkulden özel yatırım araçlarına kadar, yatırım çeşitliliğine sahip olan Berggruen Bodrum'da geliştirdiği iki villa projesinin yanı sıra, İstanbul'da 4 ayrı projeden 500'e yakın daire satın aldı. Silivri'de de 130 bin metrekare net büyüklüğe sahip bir arsa alan Berggruen, bu arsa üzerine bir ticari gayrimenkul projesi geliştirmeyi planlıyor. Berggruen Türkiye'de özellikle yenilenebilir rüzgar enerjisi ve hidroelektrik santral yatırımları için de girişimlerde bulunuyor. Nicolas Berggruen'in Yönetim Kurulu Başkanlığını yapığı Berggruen Holding'in New York, Berlin, Mumbai, Türkiye ve Tel Aviv olmak üzere 5 farklı coğrafyada ofisi bulunuyor. İstanbul Ofisi'nin başında da Holding'in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Kösematoğlu görev yapıyor.

Bodrum'da yazlık projeleri

Berggruen, Türkiye'deki emlak ve gayrimenkul yatırımlarını iki kanal üzerinden gerçekleştiriyor. Berggruen Holding, gayrimenkul geliştirme yatırım projelerini Ali Pamir'in ortağı olduğu Pamir&Soyuer Residental ile birlikte yürütüyor. Ortaklık Bodrum'da hali hazırda 2 yazlık projesinin yapımı ve satışlarına devam ediyor, iki projesinde hazırlıklarını sürdürüyor. Bodrum Gümüşlükte mimar Thomas Sandell tarafından tasarlanan ilk projede toplam 125 villa yer alıyor. 1 ve 2'nci etaptaki 98 villanın tamamlandığı ve satıldığı projede 3. etaptaki 29 villa ise 2011 yazında teslim edilecek. İkinci proje ise Bodrum Yalıkvak'ta dünyanın en önemli ilk 5 mimarından biri olan Richard Meier imzasını taşıyor. Berggruen'in 2006-2007 yıllarında aldığı 168 bin metrekarelik Yalıkavak koyu manzaralı arazide inşa edilecek 29 villanın da satışlarına devam ediliyor. Gökçebel ve Ortakent'te ise iki projenin hazırlıkları devam ediyor.

İstanbul'da 4 projeden 457 daire aldı

Berggruen, İstanbul'daki yatırımlarını da İstanbul'da kurduğu Emek Gayrimenkul Yatırım ve Ticaret Aş üzerinden gerçekleştiriyor. İstanbul'da proje geliştirmek yerine tamamlanmış ve ya devam eden konut projelerinden daire almayı tercih ediyor. Berggruen'in İstanbul'da satın aldığı 457 daireden 359'u Haramidere'de havaalanına yakın konumda inşa edilmiş olan Regnum Towers projesinde, 70 tanesi yine Regnum tarafından Bahçeşehir'de inşa edilmiş olan Elitkent projesinde, 8 tanesi Şişli Elit Plazada yer alıyor. Berggruen yatırım yaptığı projelerden biri de Kurtköy'deki Millenium Park projesi, şirket buradan da 19 villa satın almış.
Bülent Yoldaş/Sabah Emlak


Geri Dön