19 / 04 / 2024

Niğde Efendibey Mahallesi Kentsel Dönüşüm alanında binalar yükseliyor!

Niğde Efendibey Mahallesi Kentsel Dönüşüm alanında binalar yükseliyor!

Efendibey Mahallesi'nde başlatılan kentsel dönüşüm projesi hızla yükselmeye devam ediyor, ihaleyi alan firma tarafından yapımına hızlı bir şekilde başlanan Efendibey Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesinde binalar yapılmaya başlandı.




Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Efendibey Mahallesinde devam eden Kentsel Dönüşüm Projesinin diğer etapları hakkında da bilgi verdi. 

Efendibey Mahallesi'nde başlatılan kentsel dönüşüm projesi hızla yükselmeye devam ediyor, ihaleyi alan firma tarafından yapımına hızlı bir şekilde başlanan Efendibey Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesinde binalar yapılmaya başlandı. 

Geçtiğimiz günlerde  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergün Turan'ında ziyaret ettiği kentsel dönüşüm alanında diğer etapların da hızlı bir şekilde ihalesi yapılarak çalışmalara başlanacağını belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan yapılan hizmetlerin hayal ürünü olmadığını vurgulayarak Niğde'nin ufkunu genişleten projelere imza atmaya devam edeceklerini belirtti. 

Efendibey Mahallesi kentsel dönüşümü 2016 yılı sonunda tamamlayacak Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Efendibey Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesinde daha sonraki etapların Belediye olarak şu anda hazırlıklarının bir bölümünü yaptık. Önümüzdeki hafta Salı ve Çarşamba günleri Ankara'da TOKİ'de gerçekleştireceğimiz ziyaretlerde diğer etaplarında ihale startını vereceğiz. 2014 yılı çıkmadan projenin yüzde ellisinin ihalesini yapmış oluruz. 2015 yılının altıncı ayına kadar da projenin yüzde yüzünün ihalesini yaparak ilimizde 6 bin konutun üretilmesine ve Niğde'mizin vizyon projesi olan Efendibey Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinin 2016 yılının sonuna kadar tamamlanmasına vesile oluruz" dedi. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Kentsel Dönüşüm projesi önemli bir proje. 

Niğde'mizde bu güne kadar son 50 yılda belediyenin gerçekleştirmiş olduğu en büyük proje. Şimdiden Niğde'mize ve hemşerilerimize hayırlı olsun. Geçtiğimiz 2014 yılının ilk çeyreğinde ve 2013 yılının ikinci yarısında özellikle kentsel dönüşüm projesi ile ilgili hayal ürünü olduğunu söyleyenler bu gün ne söyleyecekler onu merak ediyorum. Hayal ürünü olmadığını hep beraber görüyoruz. Gerçekleşecek proje olduğunu görüyoruz. TOKİ Başkanımız geldi kentsel dönüşüm alanını ziyaret etti. Derhal diğer ihaleleri de yaparak projenin ikmalini gerçekleştirme noktasında karar verildi. Şu anda herhangi bir aksaklık yok. Projeyi 2016 yılı sonuna kadar tamamlamış olacağız" şeklinde konuştu.Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Önemli olan Niğde Belediyesi ve AK Parti iktidarı olarak ilimizin önemli sorunlarına, gelişmesine ışık tutacak önemli projelerin altına imza atmak. Siyasi ve siyaset olarak bunun azmi ve kararlılığı içerisindeyiz. Niğde Belediye Başkanlığı ve Başkanı olarak bununla ilgili üzerimize ne düşüyorsa yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Rutin işler zaten yürür önemli olan farklı işlerin altına imza atmak. 

Farklı işlerin altına imza atmak için de önümüzdeki hafta bir çalışma takvimi başlatarak, başta yeni bir stadyumun yapılması ile ilgili, yeni bir sanayi sitesinin yapılması ile ilgili, diğer iş kollarının sitelerinin yapılması ile ilgili her türlü girişimlerde bulunarak bu hizmetlerinde gerçekleşmesini sağlayacağız. Milletvekillerimizle birlikte diğer havaalanı, hızlı tren gibi konularla ilgileniyoruz." dedi. 


Konya'nın Sesi


Geri Dön