28 / 03 / 2024

Niğde Üniversitesi İletişim fakültesinin temeli atıldı!

Niğde Üniversitesi İletişim fakültesinin temeli atıldı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Biz dil, adres bilmeyen kardeşlerimle 3 milyar dolarlık ihracat yapan ülkeyi, 160 milyar dolar ihracat yapan Türkiye haline getirdik'' dedi.



- TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: 

- "Biz dil, adres bilmeyen kardeşlerimle 3 milyar dolarlık ihracat yapan ülkeyi, 160 milyar dolar ihracat yapan Türkiye haline getirdik. Bugün dünyanın en kaliteli araba üretimi bizde. Avrupa'da satılan her dört beyaz eşyadan birini biz üretiyoruz"

 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Biz dil, adres bilmeyen kardeşlerimle 3 milyar dolarlık ihracat yapan ülkeyi, 160 milyar dolar ihracat yapan Türkiye haline getirdik. Bugün dünyanın en kaliteli araba üretimi bizde. Avrupa'da satılan her dört beyaz eşyadan birini biz üretiyoruz" dedi.


Hisarcıklıoğlu, TOBB tarafından yaptırılan Niğde Üniversitesi TOBB İletişim Fakültesi binasının temel atma töreninde yaptığı konuşmada, geçen yıl Niğde'ye geldiğinde bu fakültenin yapılması için protokol imzaladıklarını belirtti.


Her yatırıma "kar-zarar" gözüyle baktığını işaret eden Rifat Hisarcıklıoğlu, "Ama tek bir yatırım var ki onu yaptığınız zaman asla zarar etmezsiniz. O da eğitime yapılan yatırım. Eğitime yapılan yatırım her zaman 'kar' yazar. Siz kazanırsınız, şehriniz kazanır, ülke kazanır. Emin olun bugün en büyük sermaye altın, petrol falan değil, eğitimli insandır" diye konuştu.


TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, zenginliğin yolunun, genç nüfusun iyi eğitim almasından geçtiğini, iletişim fakültesini inşa ederek buna katkı verdiklerini dile getirdi.


Konuşmaların ardından Hisarcıklıoğlu, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, AK Parti Niğde milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul ile Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, birlikte butona basarak, temele ilk harcı koydu.


Törenin ardından Rifat Hisarcıklıoğlu, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Konferans Salonu'nda öğrencilere "girişimcilik" dersi verdi. 


Öğrencilere başarılı olmak için hayal kurmaları, hedef koymaları ve çok çalışmaları tavsiyesinde bulunan Hisarcıklıoğlu, zengin olabilmenin tek yolunun girişimcilikten geçtiğini vurgulayarak, "Sen zenginsen Türkiye zengin. İşin kuralı bu. Allah bize petrol ve doğalgaz vermemiş ama Allah bize müthiş bir girişimci ruh vermiş. Hedefimiz, 'dünyanın en zenginleri' arasına girmek" şeklinde konuştu.


Girişimciliğin kurallarını da anlatan Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:


"Hayal olmadan hiç bir şey olmuyor. Colomb'un hayali olmasa, Amerika kıtası keşfedilir miydi? Cesaretli olacaksınız, kaybettiğinizde pes etmeyeceksiniz ve ne iş yapıyorsanız işinizde yenilikçilik yapmanız gerek. Devir, 'eski köye yeni adet' getirmekten geçiyor. Eskiden bizim Kayseri'de başarılı olamayacakları okuturlardı. Bugün o zihniyet de değişti. İyi bir eğitim şart, artık. Biz dil, adres bilmeyen kardeşlerimle 3 milyar dolarlık ihracat yapan ülkeyi, 160 milyar dolar ihracat yapan Türkiye haline getirdik. Bugün dünyanın en kaliteli araba üretimi bizde. Avrupa'da satılan her dört beyaz eşyadan birini biz üretiyoruz."


Dersin ardından Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Rifat Hisarcıklıoğlu'na plaket ve çeşitli hediyeler verdi.


AA


Geri Dön