29 / 03 / 2024

Niğde'de Şehit Halisdemir adına 8 bin metrekarelik park yapılacak!

Niğde'de Şehit Halisdemir adına 8 bin metrekarelik park yapılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Halisdemir anısına Niğde'de 8 bin metrekare park ile anıt yaptırmak için çalışmalara başladı.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesince, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir anısına Niğde'de 8 bin metrekare park ile anıt yapımına başlandı.


Çukurkuyu Belediye Başkanı İleri Koçak, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehit Ömer Halisdemir adına yakışır park inşa edildiğini söyledi.


Koçak, park yapımının Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığınca yürütüldüğünü, Bor ilçesi Çukurkuyu beldesi Bektik Mahallesi'nde gerçekleştirilecek  inşaatın 25 günde tamamlanacağını belirterek, "Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu, Ömer'in hikayesinden çok etkilenmiş. O yüzden böyle bir park bir anıt yapma gereği duyduklarını belirtti. 'Ömer için ne yapabiliriz?' diye görüş alışverişinde bulunduk. İlk günden itibaren kelimelerde bırakmayıp icraata döktükleri için çok teşekkür ediyorum." dedi.


Koçak, parkın Ömer Halisdemir adına inşa edildiğini dile getirerek, şu değerlendirmede bulundu:


"8 bin metre kare alanda çok amaçlı bir park olacak. İçerisinde bir anıt, 35 metre yüksekliğinde bayrak direği olacak. Aydınlatmalar ay yıldız şeklinde tasarlandı. Çocuk parkı, kadınlarımızın, insanlarımızın spor yapabileceği alanlar ve otopark yer alacak. Tamamen Ömer Halisdemir adına yapılmış ve ona göre projelendirilmiş park olacak. İnşallah burası 25 gün içerisinde tamamlanacak. İçerisinde sanatsal özelliği olan çok güzel bir anıt olacak. Süs bitkileriyle yaklaşık 2 bin civarında ağaçlandırma yapılacak. Kasabamız güzel bir parka, Ömer kardeşim de güzel bir hatıraya sahip olacak."


Park inşaatında çalışan üniversite öğrencisi Özgür Okan da yaz tatilini böyle değerlendirdiğini aktardı.


Park içerisindeki baskı beton ve yürüyüş yollarını yaptıklarını belirten Okan, "Bursa'dan geliyorum, üniversite öğrencisiyim. Yaz tatilini çalışarak geçiriyorum. Şehidin parkını yapacağımızı buraya gelirken öğrendim. Çok değişik duygular içerisindeyim. Keşke ailesinin eşinin, çocuklarının yanında olsaydı şehidimiz, ben de burada çalışmasaydım." diye konuştu.


AA


Geri Dön