28 / 03 / 2024

Niğde'de yapılacak havaalanının adı Ömer Halisdemir olacak!

Niğde'de yapılacak havaalanının adı Ömer Halisdemir olacak!

Niğde'de Bor ile Ulukışla ilçeleri arasındaki Emen Ovası'na yapılması planlanan havalimanına 15 Temmuz'da şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adı verilecek.



Niğde Belediyesi, 15 Temmuz akşamı Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen ve darbenin önlenmesinde büyük pay sahibi olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adının, yapılması planlanan havaalanına verilmesi için çalışma başlattı.


Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, şehidin babası Hasan Hüseyin Halisdemir'in, Bor ile Ulukışla ilçeleri arasındaki Emen Ovası'na yapılması planlanan havaalanına Ömer Halisdemir'in isminin verilmesi talebi ile ilgilendiklerini kaydetti.


Akdoğan, tüm şehit ailelerinin emrinde olduklarını belirterek, "Türkiye'yi kaosa sürüklemek isteyenlerin oyununu canı pahasına bozan Niğdeli şehidimiz Ömer Halisdemir'in ailesinin istekleri bizim için bir emirdir. Biz, her fırsatta şehit yakınlarımızın taleplerini alıyoruz. Şehidimizin babası Hasan Hüseyin Halisdemir, kendileri adına bir talepte bulunmadı ancak Emen Ovası'na yapılması planlanan havaalanının adının, Ömer Halisdemir Havaalanı olması yönünde bir talepleri oldu. Bu taleplerini biz de ilgili makamlara ileteceğiz." ifadesini kullandı. 


Niğde Belediye Meclisinde alınan bir kararla şehrin en büyük meydanına "Kahraman Şehit Ömer Halisdemir Meydanı" adı verildiğini anımsatan Akdoğan, buraya ayrıca Halisdemir’in özgeçmişinin yer alacağı anıt da yapılacağını bildirdi. 




Geri Dön