25 / 04 / 2024

Niğde'deki arazi toplulaştırma projeleri TBMM'de!

Niğde'deki arazi toplulaştırma projeleri TBMM'de!

Niğde İli'ndeki arazi toplulaştırma projelerine ilişkin CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e sordu..



Niğde deki arazi toplulaştırma projeleri TBMM de!


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde İli'ndeki arazi toplulaştırma projelerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e iletti.


Gürer'in soruları

1- Niğde ilinde toplulaştırma projeleri tarımsal altyapıyı ve üstyapıyı düzenlemede hedeflenen Kızılca, Çukurkuyu beldeleri ve Kayı köylerinde 37 bin hektar alanda uygulanan proje ve Misli Ovası 1. Kısım Çavdarlı, Konaklı, Ovacık, Yeşilgölcük ve Yeşilova köylerini, Misli Ovası 2. Kısım Alay, Bağlama, Hacı Abdullah, Kiledere ve Yıldıztepe beldeleri, Ağçaşar, Hasaköy ve Tırhan Köylerini, Misli Ovası 3. Kısım Edikli, Çarıklı, Karaatlı ve Dikilitaş beldeleri, Aşlama, Çayırlı ve Yarhisar köylerini kapsayan 80 bin hektar alandaki uygulama hangi aşamadadır?


2- Hertarlarının yolu açılması ve 2 bin kilometreyi aşkın stabilize yol yapılması sağlanmış mıdır?


3- Projelerle 27 yeni sulama tesisi hangi aşamadadır?


4- Kapsamlı bir tarla düzenlemesi ve tarlalardaki parçalı kullanıpnlar minimum seviyeye indirilmesi çalışmalarına itiraz eden çiftçi sayısı kaçtır? Kaç dosya yargıdadır?





Geri Dön