25 / 04 / 2024

Niğde'deki Koçak köyü taşınacak mı?

Niğde'deki Koçak köyü taşınacak mı?

Niğde'nin Ulukışla ilçesi Koçak köyünün taşınmasına ilişkin CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, soru önergesi hazırlayarak sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu..



Niğde deki Koçak köyü taşınacak mı?


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin Ulukışla ilçesi Koçak köyünün taşınmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti.


Gürer önergesinde "Niğde İli Ulukışla İlçesi Koçak Köyü'nde afet nedeniyle köyün taşınması gündeme gelmiş ve köyün bir kısmı başka yerlere göç etmek durumunda kalmıştır. Köy için yakın çevrede yer aranmıştır. Hazine ve orman alanlarında yer verilmediği için köylüler mağdur durumdadır. Bu bağlamda, köylülerin talebi, köyün Niğde Merkez İlçe yakınlarına taşınması ya da kendilerinin ikamet edecekleri bir alanın kendilerine verilmesi yönündedir. Köyün afet kapsamına alınarak, yapılacak bir düzenlemeyle Niğde İli Merkez İlçeye taşınmasıyla sorunun çözüleceği yönünde düşünce vardır. 


Sayın Bakan, sorumuza Orman Ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu yanıt verirken "Niğde Ulukışla'daki konuyu biliyorum. Ben, biliyorsunuz, Sayın Vekilim, Ulukışla'ya en son gittiğimde konu gündeme geldi. Bakacağız, mutlaka o köye bir yer bulmamız lazım. Ormanlık alanlarda da eğer AF AD ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı orada bir afet durumu söz konusu ise mevzuata göre ormanlık alanda da yer verilebilir. Bunu inceleyelim. AF AD Başkanıyla ve Çevre ve Şehircilik Bakanıyla da görüşeyim, bunu bir an önce halledelim. Yani, ben de takip edeceğim." demişti." şeklinde açıklamalara yer vererek 3 soru sordu.


Gürer'in soruları

1) Bu bağlamda yapılan çalışma nedir?


2) 2017 Yılında sorunun çözümlenerek köye ikamet edeceği yer gösterilecek midir?


3) Niğde’ye taşınmaması halinde ormanlık alanda yer verilmesi mümkün müdür?





Geri Dön