23 / 04 / 2024

Niğde'deki Koçak Köyü'nün taşınması meclis gündeminde!

Niğde'deki Koçak Köyü'nün taşınması meclis gündeminde!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde İli Ulukışla ilçesindeki bir köyün taşınmasına yönelik çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı..



Niğde deki Koçak Köyü nün taşınması meclis gündeminde!


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde İli Ulukışla ilçesindeki bir köyün taşınmasına yönelik çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Gürer önergesinde "Niğde ili Ulukışla ilçesi Koçak Köyü'nde afet nedeniyle köyün taşınması gündeme gelmiş ve köyün bir kısmı başka yerlere göç etmek durumunda kalmıştır. Köy için yakın çevrede yer aranmıştır. Hazine ve orman alanlarında yer verilmediği için köylüler mağdur durumdadır. Bu bağlamda, köylülerin talebi köyün Niğde Merkez İlçe yakınlarına taşınması ya da kendilerinin ikamet edecekleri bir alanın kendilerine verilmesi yönündedir. Köyün afet kapsamına alınarak, yapılacak bir düzenlemeyle Niğde İli Merkez İlçeye taşınmasıyla sorunun çözüleceği yönünde düşünce vardır. 


Sayın Bakan, sorumuza Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu yanıt verirken "Niğde Ulukışla'daki konuyu biliyorum. Ben, biliyorsunuz, Sayın Vekilim, Ulukışla'ya en son gittiğimde konu gündeme geldi. Bakacağız, mutlaka o köye bir yer bulmamız lazım. Ormanlık alanlarda eğer AFAD ve Çevre Şehircilik Bakanlığı orada bir afet durumu söz konusu ise mevzuata göre ormanlık alanda da yer verilebilir. Bunun inceleyelim. AFAD Başkanıyla ve Çevre ve Şehircilik Bakanıyla da görüşeyim, bunu bir an önce halledelim. Yani, ben de takip edeceğim." demişti." diyerek 3 soru sordu.


Gürer'in soruları

1. Bu bağlamda yapılan çalışma nedir? Sayın Bakan ile konuyu görüştünüz mü?


2. 2017 yılında sorunun çözümlenerek köye ikamet edeceği yer gösterilmesi sağlanacak mıdır?


3. Niğde'ye taşınmaması halinde orman alanında yer verilmesi mümkün müdür?





Geri Dön