25 / 04 / 2024

Niğde’nin yeni devlet hastanesi açıldı!

Niğde’nin yeni devlet hastanesi açıldı!

TOKİ tarafından inşa edilen 300 yataklı Niğde Devlet Hastanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene katılan Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas açılışın ardından hastanede incelemelerde bulundu...




TOKİ tarafından inşa edilen 300 yataklı Niğde Devlet Hastanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

 

Niğde'ye yeni kazandırılan 300 yataklı hastanenin açılış törenine katılan Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, "Hasta olduğunu bakılmaksızın yoksul mudur zengin midir, fakir midir, hangi sosyal güvenlik kapsamında. Bunlara bakılmaksızın ambulans uçaklarımız, helikopterlerimiz Türkiye'nin her yerinde hizmet veriyor" dedi.


2002 Türkiye'sinde zenginlerin ve devletin memurlarının sağlık sorunu olmadığını belirten Kafkas, "Onun dışındakilerin esnafsanız kimi sağlık hizmetlerinden yararlanamazsınız. İşçi iseniz SKK hastanelerin bodrumundaki 4 metrekarelik eczaneden 20 santimlik penceresinden uzatılan ilaç kadar yararlanabilirdiniz ya da yeşil kartlıysanız size sadece reçete verilirdi reçeteyi de alırsınız gidersiniz. O günün Türkiye'sinde reçetenin parasını ödemek nerdeyse servet değerindeydi. Çünkü bugünde ilaç fiyatları yüzde 70 daha bahalıydı. 10 yıl önce bugünden ilaç fiyatları yüzde70 daha bahalıydı. Her eczaneden de bu ilaçları alıyor olma imkanı yoktu.

 

Konuşmaların ardından Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, AK Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akoğan, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, kamu kurum ve kuruluşların müdürleriyle birlikte Niğde Devlet Hastanesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Kafkas, hastane içerisinde incelemelerde bulunarak sağlık personeli ve hasta yakınlarını ziyaret etti.

 

 

Toki Haber


Geri Dön