19 / 03 / 2024

Niğde'ye Tıp Fakültesi yapılacak!

Niğde'ye Tıp Fakültesi yapılacak!

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Tıp Fakültesi kurulması amacıyla yapılan girişimlerde gelinen nokta hakkında bilgi vererek, "Üniversitenin gelişimi için bir taş koymak önemli, bu yolda biz gayret ediyoruz, çaba gösteriyoruz” dedi.



Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Tıp Fakültesi kurulması amacıyla yapılan girişimlerde gelinen nokta hakkında bilgi vererek, "Üniversitenin gelişimi için bir taş koymak önemli, bu yolda biz gayret ediyoruz, çaba gösteriyoruz” dedi.Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Bu noktada ifade etmek isterim tabi bir şeye başlamak söylemekte oluyor önce biz bunu 6-7 yıl önce Niğde’mize bir tıp fakültesi kazandırma noktasında mücadele edeceğimizi çaba göstereceğimizi ifade etmiştik. Bu çerçevede bugüne kadar bunu birçok platformda görüştük hatta Niğde’mizin hayırsever iş adamlarıyla da bu konuları görüştük. Cumhurbaşkanımıza kadar bu konuları taşıdık. Bu söylemden kazancımızın bir tanesi üniversitemiz bünyesinde yapılmış olan tarım teknolojileri ve bilimleri fakültesini bu kapsamda aslında üniversitemizi kazandırmış olduk. Doğuş grubunun yani Ferit Şahenk Bey’in yapmış olduğu bir fakülte” dedi.


Akdoğan, “Tıp fakültesinin talebini yine devam ettirdik. Niğde üniversitesinin senatosunun aldığı bir karar var. Niğde üniversitesine tıp fakültesi kurulmasıyla ilgili. Başta üniversite Rektörümüze senatodan böyle bir karar çıkartmış olmasından dolayı teşekkür ederiz. Yani daha önceki dönemlerde bu karar çıkmamıştı. Ama Rektörümüz Adnan Görür hocamız böyle bir karar senatodan çıkarttı ve yüksek öğrenim kurumuna bu talep senato kararı olarak iletildi. Ben ondan sonraki süreçte de bildiğiniz üzere bundan iki hafta önce YÖK Başkanımızı Niğde Valimiz, Rektörümüz, Milletvekillerimizle beraber yine ben yerinde ziyaret ederek Niğde de neden bir tıp fakültesinin olması gerekliliğini rakamlarla ve coğrafi konumlarla ortaya koyduk. Yüksek öğrenim kurumu başkanımız kendisinin de buna sıcak baktığını ifade etti ve bu sıcak bakmasına bağlı olarak da yüksek öğrenim kurumu yaptığı toplantı sonucunu Niğde Üniversitesi bünyesinde bir tıp fakültesi kurulmasını uygun görüş olarak onlar da yüksek öğrenim kurumu karar almış oldu.İşin birinci ayağını ve ikinci ayağını görüldüğü üzere tamamladı. YÖK’ten bunun olumlu olarak çıkartılması çok önemliydi. Bu noktada emeği geçenlere valimize milletvekillerimize rektörümüze teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte işin biraz daha siyasi tarafı ağır basan tarafı kaldı. Tabi yüksek öğrenim kurumu bu uygunluk yazısını Milli eğitim Bakanlığına gönderiyor. Milli Eğitim Bakanlığı inşallah bunu başta Maliye Bakanlığı, Personel Genel Müdürlüğü, Kalkınma Bakanlığı gibi kurumlara kuruluşlara onların görüşünü aldıklarında Milli Eğitim Bakanlığı da bir karar verecek. Milli Eğitim Bakanlığının kararı doğrultusunda Bakanlar Kurulunun karar alması gerekiyor. İnşallah bu sürecide en kısa sürede tamamlayacağız” şeklinde konuştu.


GÖRÜNEN KÖY KILAVUZ İSTEMEZ

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “En kısa sürede derken belki 5-6 ay daha önümüzdeki süreç içerisinde bu süreci bakanlar kurulu kararının da çıkartılması sağlandıktan sonra hemen tıp fakültesinin temel atmasını gerçekleştireceğiz. Görünen köy kılavuz istemez tabirini kullanmak istiyorum. Niğde’miz önümüzdeki 4 yıl sonunda inşallah bir tıp fakültesine kavuşmuş olacak. Üniversitemiz daha görkemli daha güzel daha büyümüş olarak şehrimiz büyümüş olarak inşallah oluna devam edeceğini söyleyebiliriz. Zaten üniversitemiz son 5-6 yıl içerisinde neredeyse kendisini ikiye katladı. Öğrenci sayısı olarak da ikiye katladı. Yani 11-12 binlerden şimdi 23-24 binlere geldi. İnşallah önümüzdeki 4 yıl içerisinde 30 binlere doğru gideceğini görüyoruz. Üniversitemiz her zaman söylediğimiz gibi Niğde’mizin gözbebeği ve ilimizin lokomotifi aslında şu anda doğrusunu söylemek gerekirse bu bakımdan üniversitemizin gelişimi için bir taş koymak önemli olduğunu ben düşünüyorum.  Bu yolda da biz gayret ediyoruz çaba gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.


Milliyet 


Geri Dön