26 / 04 / 2024

Niğde'ye yerli ve yabancı 14 yeni yatırım yapılacak!

Niğde'ye yerli ve yabancı 14 yeni yatırım yapılacak!

Yeni Teşvik Yasası'nda 5. Bölge'de yer alan Niğde, Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB), orta ve büyük ölçekli 14 yatırımcı madeni yağ, deterjan, kompozit, plastik, iplik gibi sektörlere yatırım yapmaya hazırlanıyor...



Ekonomisini çoğunlukla tarımdan sağlayan  Niğde, yeni teşvik yasasında 5. Bölge'de yer almasıyla sanayi yatırımlarını kendine çekmeye başladı. Şehirdeki iki organize sanayi yerli ve yabancı yatırımcılara ev sahipliği yapıyor. Niğde Organize Sanayi Bölgesi, bu yıl kent orta ve büyük ölçekli 14 yatırımcı özellikle madeni yağ, deterjan, kompozit, plastik ve iplik gibi sektörlerde  yatırım yaptı.


406 hektar alanı olan Niğde Organize Sanayi Bölgesi'nde iki tesis montaj, dokuz tesis inşaat, 13 yatırım ise proje aşamasında. Tesislerden 2'si 2012 sonunda, 7'si ise 2013 yılı içinde faaliyete geçecek. Niğde OSB, Çin'li yatırımcıları'nda ilgisini çekti İki Çin'li iş adamı Bor Organize Sanayi Bölgesi'nde 2015 yılına kadar yaklaşık 200 fabrika kuracak. Fabrikalarda, rüzgar enerjisi santrallerinin üretimi, elektrik elektronik, otomotiv, elektrikli otomobil, pil teknolojisi, deri çanta gibi alanlarda üretim gerçekleşecek.


Geri Dön