28 / 03 / 2024

Nihan Sağman kimdir?

Nihan Sağman kimdir?

Mimar Nihan Sağman kimdir? Mimar Nihan Sağman, bugüne kadar hangi işlere imza attı? Nihan Sağman, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Mimar Nihan Sağman'ın biyografisi...



Nihan Sağman kimdir?

Nihan Sağman,  1977 yılında İzmir'de doğdu.  Müdafaa-i Hukuk İlkokulunu, Bormova Anadolu Lisesi'ni, Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nü bitirdi. Ardından, İTÜ Restorasyon Bölümü yüksek lisans programınından mezun oldu. 


erbest mimarlık çalışmalarına 2002 yılında kendisi de mimar olan eşi Cenk Sağman ile birlikte kurduğu Mimera Mimarlık ile başladı. Ardından çalışmalarına 2006-2008 yılları arasında Mehmet Erkök'ün de ortak olduğu Ara Mimarlık bünyesinde devam etti. 


2009-2010 yıllarında Turgut Alton Mimarlık bünyesinde Katar'da çalıştı. 2010 yılında Seferihisar'a yerleşti ve Cenk Sağman ile CN Mimarlık ofisini kurdu.


Nihan Sağman'ın eşi Cenk Sağman özgeçmişini şu şekilde anlatıyor; "1977 yılında İstanbul'da doğdum. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun oldum. Serbest mimarlık çalışmalarımıza 2002 yılında kendisi de mimar olan eşim Nihan Sağman ile birlikte kurduğumuz Mimera Mimarlık ile başladım. Ardından çalışmalarıma 2006-2008 yılları arasında mimar arkadaşımız Mehmet Erkök'ün de ortak olduğu Ara Mimarlık bünyesinde devam ettim. 2008-2010 yıllarında Turgut Alton Mimarlık bünyesinde Katar'da çalıştım. 2010 yılı Haziran ayında Türkiye'ye döndüğümüzde hayatımıza İzmir'de devam etmek istediğimize karar verdik ve Seferihisar'a yerleştik. 2010 yılında kurduğumuz CN Mimarlık çatısı altında profesyonel hayatımı sürdürmekteyim."


CN MİMARLIK..

"Boyut, yer, bütçe ayırmaksızın mimarinin her alanında, ulusal ve uluslararası hizmet verebilen Türkiye tabanlı bir firmadır. Müşterilerimize yaratıcı, akılcı ve sürdürülebilir tasarımlar sunabilmek temel amacımızdır."







Geri Dön