18 / 04 / 2024

Nihat Aslantaş: Konut seçiminde en önemli kriter lokasyon!

Nihat Aslantaş: Konut seçiminde en önemli kriter lokasyon!

Azel Gayrimenkul Mali ve Finans Danışmanı Aslantaş, "Doğru lokasyonda çok önemli. Sunduğu yaşam biçimiyle hem projeye hem de bölgeye değer katan konutlara yatırım yapılmalı" diye konuştu.




Oturmak ya da yatırım amacıyla konut almak isteyenlerin en önemli kriterinin lokasyon olması gerektiğini belirten Azel Gayrimenkul'ün Mali ve Finans Danışmanı Nihat Aslantaş, yatırımcılara önemli uyanlarda bulundu. Aslantaş, son yıllarda inşaat sektöründe kontrolsüz bir büyümenin yaşandığım belirtti. Türkiye'nin genç nüfus yapısının sektörün sigortası olduğunu kaydeden Aslantaş, "Piyasalardaki durgunluğun aşılmasıyla konut stoku kısa sürede erir. TÜİK'in ağustos, eylül ve ekim aylarında açıkladığı konut satış istatistikleri de zaten bu durgunluğun aşılmakta olduğunu gösteriyor. Söz konusu 3 ayda Başkent'te konut satışları yüzde 16 artarak 30 bin 73'ten 35 bine yükseldi. Özellikle ekim ayındaki yükseliş dikkat çekici. Ekirn'de satışlar yüzde 28 gibi rekor düzeyde artarak, 8 bin 231'den 10 bin 549'a yükseldi" dedi. 


RİSKLERİ ASGARİYE DÜŞÜRÜN 


Oturmak ya da yatırım yapmak için konut arayışında oları vatandaşlar için çeşitli riskler bulunduğunun altım çizen Aslantaş, bu riskleri asgariye düşürmek için çeşitli önerilerde bulundu. Konut alırken, geçmişteki projelerini başarıyla tamamlayan ve  güçlü olan firmaların tercih edilmesi gerektiğinin altım çizen Aslantaş, "Firmaların bu işe ne kadar öz kaynakla girdiğini bilmek çok önemli. Ancak, doğal olarak bunu bilmek zordur. Burada dikkat edilmesi gereken nokta firmanın geçmişi olmalı. Geçmişteki projelerini incelemek, süresinde bitirip bitirmediklerini öğrenmek kısa bir araştırmayla mümkündür. Ayrıca en önemli kriter lokasyon olmalı. Ulaşım akslarına, okul, hastane, alışveriş merkezleri gibi önemli noktalara uzaklığı, hem o bölgenin yatırım değerini hem de konut ya da işyeri projesinin insanların yaşamlarını ne ölçüde kolaylaştıracağını gösterir" diye konuştu. Doğru lokasyondaki konutların hem prim yapacağını hem de istenildiği zaman kısa sürede elden çıkarılabileceğine dikkat çeken Aslantaş, bu konunun firmalar için de çok önemli olduğunu belirtti. Azel Gayrimenkul olarak uzun araştırmalar sonucu Azel Kule Projesini Konutkent'te hayata geçirdiklerini aktaran Aslantaş, "Türkiye'nin çoğu ilinde olduğu gibi Ankara'da da kent batıya doğru genişliyor. Kamu binalarının, üniversitelerin, hastanelerin Eskişehir yolunda yoğunlaşması, metro güzergâhında bulunması bu bölgeyi değerli kılıyor" dedi.


Akşam Ankara


Geri Dön