19 / 04 / 2024

Nihat Ergün: Başlanan işler çok hızlı şekilde tamamlanıyor!

Nihat Ergün: Başlanan işler çok hızlı şekilde tamamlanıyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Bundan sonra şehrimizin hiçbir yerinde şehrimizi çirkinleştirecek sorunlar meydana getirecek adımlar atılmasına izin vermeyeceğiz" dedi



Bakan Ergün, Mimar Sinan Mahallesinde yapılacak 2 okulun temel atma töreninde yaptığı konuşmada, çok önemli mesafeler alan Türkiyenin eskisi gibi olmadığını, artık başlanan işlerin çok hızlı şekilde tamamlanabildiği bir dönemin yaşandığını söyledi.

Dilovasında önemli işler yaptıklarını anlatan Ergün, ilçede su, kanalizasyon, doğalgaz ve benzeri hizmetlerde çok hızlı mesafeler alındığını, ilçenin mahalli hizmetler yönünden çehresinin değiştiğini vurguladı.

Diovasında sağlık yatırımlarına da başlayacaklarını dile getiren Ergün, sağlık tesisleriyle ilgili yer tesliminin yapıldığını belirterek, şöyle devam etti: "İnşallah yakında bu tesislerin temelini atarız. Sadece şu bölgede 6 tane okul arazisi tahsis edildi. İkisinin temelini şu an atıyoruz. Yakında kuracağımız Gebze Üniversitesinin bazı bölümleri fakülteleri Dilovasında neden olmasın Bu da mümkün, olacaktır ve Dilovasında eğitim, sağlık açısından diğer hizmetler açısından çok büyük mesafeler alacağız. Bu başarıların devam etmesi için her şeyi yakından takip ediyoruz. Bundan sonra şehrimizin hiçbir yerinde şehrimizi çirkinleştirecek sorunlar meydana getirecek adımlar atılmasına izin vermeyeceğiz. Kim güzel adım atmak istiyorsa, kim şehirlerimizi güzelleştirmek adına katkı sağıyorsa onun yanında olacağız. Ancak kim bizim şehrimizde problem çıkarmak isterse onun karşısında olacağız, hep beraber. O yakından takibin sonuçlarını burada görüyoruz. Eğitim olarak, sağlık olarak ulaştırma olardak,
altyapı, su olarak görüyoruz. Bütün bu hizmetleri görmeye hep beraber devam edeceğiz."

Kocaeli Valisi Ercan Topaca ise temeli atılan okulların bulunduğu 130 dönümlük alanda eğitim kurumları ile kaymakamlık binasının yer alacağını ifade etti.

Göreve başlamasının ardından Dilovası ilçesi ile özel olarak ilgilendiğini ve çok sayıda toplantı yaparak ilçenin sorunlarını ve çözüm yollarını belirlediklerini söyleyen Topaca, gelecek dönemde Dilovasının sorunlarının çözüleceğini ve "gıpta ile bakılan ilçe" haline getirileceğini vurguladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise Dilovasının bazı sorunları yüzünden gündeme gelen bir ilçe olduğunu ancak yapılan yatırımlarla ilçeyi güzelleştirdiklerini söyledi.

Sanayi bölgesi olan Dilovasında üretim yapılırken çevrenin korunmasını da sağladıklarını ve sanayiciyi de kontrol ettiklerini belirten Karaosmanoğlu, yatırımlarla Dilovasının tanınmayacak şekilde güzelleştirileceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından bir süre hükümet konağı olarak kullanılacak Dilovası İlköğretim Okulu ile Dilovası İmam Hatip Lisesinin temeli atıldı. Daha sonra aynı mahalledeki Dilovası Merkez Anaokulunun açılışı gerçekleştirildi.

AA


Geri Dön