23 / 04 / 2024

Nihat Hatipoğlu'nun oteli kaçak mı?

Nihat Hatipoğlu'nun oteli kaçak mı?

Televizyonda İslam dini ile ilgili programlar yapan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun Sultanahmet'teki Ayasultan oteli 'kaçak' çıktı. Otelin kaçak olduğu doğrulandı..



Televizyonda İslam dini ile ilgili programlar yapan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun Sultanahmet'teki Ayasultan oteli 'kaçak' çıktı. İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kumlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na gönderdiği bilgi notunda otelin kaçak olduğunu doğruladı. 


Hatipoğlu'nun Sultanahmet'te bir binayı 4.5 milyon liraya aldığı ve 3 yıllık inşaat çalışmasının ardından Aya Sultan adını verdiği otelini 2012'de hizmete açtığı, önceki binanın 12.5 metre olan yüksekliğinin otele dönüştüğünde 15.5 metreye ulaştığı iddia edilmişti. Tüm bu çalışmalar Koruma Kurulu'ndan izin alınmadan yapılmıştı. Hatipoğlu otelinin kaçak olması ile ilgili şöyle konuşmuştu: "Şu otelde kaçak bir kat var gibi yalan, dolan ve iftira dolu haberlerle bütün bu hizmetleri akamete uğratmaya çabalayanlar var. Bu mekan alındığında 4 katlı, bugün 4 katlıdır. İşte belgesi. Yalan söylediler." Ancak Hatipoğlu'nun otelinin "kaçak" olduğunu İstanbul 4 No'lu Koruma Kurulu'nun Kültür ve Turizm Bakanlığı'na gönderdiği bilgi notu açığa çıkardı. Bilgi notunda, Fatih Belediyesi'nden otel inşaatı ile ilgili kurula kesinlikle bilgi verilmediğinin altı çizilerek yürürlükte bulunan Fatih İlçesi İmar Planı'na göre, 1. ve 2. derece Koruma Bölgeleri'nde yer alan otel ile ilgili Koruma Kurulu'ndan "uygun kararı alınması" zorunluluğu bulunduğu ifade edildi.


Özgür Gündem


Geri Dön