25 / 04 / 2024

Nihat Kandaloğlu ile Mürşit Unat ortak şirket kurdu

Nihat Kandaloğlu ile Mürşit Unat ortak şirket kurdu

Eski istanbul Tapu Kadastro Bölge Müdürü Nihat Kandaloğlu ile Yeniköy Turizm'in Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Mürşid Unat ortak gayrimenkul şirketi kurdu



Eski istanbul Tapu Kadastro Bölge Müdürü Nihat Kandaloğlu ile Yeniköy Turizm'in Yönetim Kurulu Başkanı olan Hamit Mürşid, kentsel dönüşüme yönelik gecekondu alanlarının imar planlarını yapmak amacıyla ortak bir şirket kurdu. 50 bin TL sermayesi olan şirketin adı Baltalimanı İnşaat Turizm Anonim Şirketi. 18 Ağustos'ta kurulan şirket faaliyetlerini Sarıyer'de bulunan merkezinden yürütecek.

Baltalimanı İnşaat Turizm A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kandaloğlu, Başkan Vekili Hamit Mürşit Unat, Yönetim Kurulu Üyesi ise Ahmet Metin Petorak seçildi.

Edinilen bilgilere göre şirketin faaliyet alanları; kentsel dönüşüm için gecekondu bölgelerinin imar ve islah çalışmalarını yapmak, şirkete ait tüm taşınmazlar üzerinde her türlü inşaat yapmak, toplu konutlar inşa etmek, satmak ve yapılmışları satın almak, yurt içinde ve yurt dışında resmi ve özel sektöre ait her türlü çelik beton, kagir, ahşap ve prefabrik inşaatları yapmak, projelerin çizim, mühendislik, planlama, kontrol ve ölçüm işlerini ifa etmek ve teknik danışmanlık yapmak.

Şirketin 50 bin TL olan sermayesi her biri 1 tl değerinde 50 bin adet hisseye ayrıldı. Buna göre şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kandaloğlu 24999, Hamit Mürşit Unat 24998 hisseye, Ahmet Metin Petorak, Elif Ayhan ve Kerim Atakan Kandaloğlu ise 1 adet hisselere sahip.

Hamit Mürşit Unat'ın ortaklarından olduğu Yeniköy Turizm A.Ş, Aralık 2007'de Toprak Grubu'na ait Yeniköy'deki Carlton arazisini 70 milyon TL bedelle satın almıştı. Otomobil yarış dünyasının yakından tanıdığı Hamit Mürşit Unat aynı zamanda Sait Halim Paşa Yalısı'nın da işletmecisi. Carlton arazisinin yeni sahibi Yeniköy Turizm A.Ş ile bir butik otel ve rezidans projesine Ali Ağaoğlu'da ortak olmuştu.

Seda Tabak/ Emlakkulisi.com


Geri Dön