23 / 04 / 2024

Nihat Özdemir: Elektrikteki kayıp kaçak 3 yıl içinde tek haneye inecek!

Nihat Özdemir: Elektrikteki kayıp kaçak 3 yıl içinde tek haneye inecek!

Elder Başkanı Nihat Özdemir, elektrikte kayıp kaçak oranının %13 civarında olduğunu söyledi. 3 yıl içinde bu rakamın tek haneye ineceğini savunan Özdemir'e göre bu şekilde yıllık 2 milyar liralık zararın da önüne geçilecek...




ELDER Başkanı Nihat Özdemir, elektrikte kayıp kaçak oranının %13 civarında olduğunu söyledi. 3 yıl içinde bu rakamın tek haneye ineceğini savunan Özdemir'e göre bu şekilde yıllık 2 milyar liralık zararın da önüne geçilecek. 


ELEKTRİK Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Yönetim Kurulu Başkanı ve Limak Holding Başkanı Nihat Özdemir, önceki akşam Ankara'da ekonomi muhabirleriyle iftarda bir araya geldi. Nihat Özdemir, bu yıl yüzde 13 civarında olan kayıp-kaçak oranının, üç yıl içinde tek haneli rakamlara ineceğini, böylece yıllık 2 milyar TL'lik zararın önüne geçileceğini söyledi. 


2 MİLYAR LİRALIK ZARARIN ÖNÜNE GEÇİLİR 

Özel sektöre ait şirketlerde kayıp-kaçağın uzun süredir zaten tek haneli olduğunu hatırlatan Nihat Özdemir şöyle konuştu: Özel sektör ve devlete ait dağıtım şirketlerinin, yıllık ortalama kayıp-kaçak oranı bu yıl yüzde 13 civarına geriledi. Yani yüzde 4'lük bir iyileşme sağlandı. Uç yıl içinde kayıp ve kaçak oranı yüzde 10'un altına düşerek, tek haneye gerileyecek. Böylece yıllık 2 milyar TL'lik zararın önüne geçilecek. 


MEDYAYI UZUN SÜREDİR İSTİYORDUK 

NİHAT Özdemir, AKŞAM, SKY Türk 360 Televizyonu ve Alem FM'in, Limak-Kolin-Cengiz konsorsiyumu tarafından satın alınmasına ilişkin de şunları söyledi: Uzun süredir medyaya girmeyi planlıyorduk. Konsorsiyumdaki üç ortak da enerji üreticisi. Enerji sektöründe 9,6 milyon abonemiz var. Böylesine geniş bir kesime hizmet götürürken, medya gücünün yanımızda olması hizmet kalitesi açısından da bir avantaj olacak. Dün CNBC-e'nin yayınına katılan Nihat Özdemir, programda yaptığı açıklamada ise incelemelerinin devam ettiğini belirterek, medyaya girip çıkan bir grup değiliz. Kalıcı olacağız" diye konuştu. 


YENİ DERNEK

Enerji Borsası'yla ilgili de konuşan Özdemir, "İnşallah borsamız, dünyanın en büyük üçüncü enerji borsası olacak" dedi ve bir de dernek müjdesi verdi: "Enerji sektörünün yüzde 90'mı temsil edecek yeni bir dernek kuruyoruz. Adı 'Enerji İş Adamları Demeği' olacak, sektör sorunlarıyla ilgili EPDK ve Enerji Bakanlığı'na yardımcı olacak. 


EURONUN yükselişini de değerlendiren Nihat Özdemir, havalimanı işletirken gelir karşılığının euro olduğunu söyledi ve "inşaat malzemelerinin belli bir miktarı yurtdışından bir kısmı da Türkiye'den olacak.. Türkiye'deki harcamayı euro gelirimizle karşılayacağımızdan sıkıntımız yok" dedi.


Akşam Gazetesi 


Geri Dön