16 / 04 / 2024

Nihat Özdemir: Güneydoğu'da KDV yüzde 1'e indirilmeli!

Nihat Özdemir: Güneydoğu'da KDV yüzde 1'e indirilmeli!

Teşvik konusunda ABD'yi örnek gösteren Limak'ın patronu, "ABD'de KDV'ler eyaletlerin gelişmişliğine göre belirleniyor. Doğu ve Güneydoğu'da da KDV yüzde l'e çekilmeli, asgari ücret miktarı değişmeli" dedi...



Türkiye'nin en büyük sanayi yatırımcılarından olan Limak Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, vergilerin illerin gelişmişlik düzeylerine göre verilmesini gerektiğini belirterek, "Doğu ve Güneydoğu'da KDV yüzde l'e çekilmeli, asgari ücret miktarı değişmeli" dedi. 


Siirt Ticaret ve Sanayi Odası'nın temmuz ayı meclis toplantısına başkanlık eden Özdemir, esnafın, tüccarın ayakta kalabilmesinin en önemli unsurunun az kredi kullanmasından geçtiğini ifade etti. Devletin bu konuda model geliştirmesi gerektiğine dikkat çeken Özdemir, şunları söyledi:' 'Güneydoğu ve Anadolu'ya teşvik vereceksen faizler düşük tutulmalı, maliyetlerimi düşürecek teşvikler verilmeli. Çünkü yatırıma bir mal üretiyorsa bunun ham maddesi batı illerinde. ABD'de KDV'ler eyaletlerin gelişmişliğine göre belirleniyor. Ülkemizde de Doğu ve Güneydoğu'da KDV mutlaka yüzde l'e çekilmeli, asgari ücret miktarı değişmeli." Aldığı ihalelere rağmen para kazanamamaktan da yakınan Özdemir, "Herkes zannediyorki, iş aldığımda zengin oluyoruz. Para kazanmamız bugünkü sistemde mümkün değil. Yol, baraj, sulama işinde büyük imkânlarla çalışmamıza rağmen para kazanamıyoruz. Nerede o eski birim fiyatı sistemi, şimdi yeni sisteme tepki gösteriyoruz" diye konuştu. 


Nihat Özdemir'in yönetim kurulu başkanı olduğu Limak Holding, gerek tek başına, gerekse konsorsiyumlarla birlikte girdiği ihalelerde öne çıkan bir isim. Son olarak 3. Havalimanı ihalesini Cengiz-Kolin-Limak-MAPA-Kalyon Ortak Girişim grubu kazandı. Grubun teklifi 22 milyar euroluk kira teklifi devletin şimdiye kadar kazandığı en yüksek rakam olarak kayıtlara geçti. 


Genellikle Cengiz-Kolin konsorsiyumu ile ihalelere katılan Limak, İstanbul Avrupa Yakası'nın elektriğini 1.96 milyar dolara yine bu ortaklıkla aldı. 


İskenderun Limanı'nm 36 yıl süreyle işletme hakkını alan, Bitlis, Kurtalan, Ergani ve Gaziantep ve Şanlıurfa Çimento'yu bünyesine katan Limak, Sabiha Gökçen'in işletmesini, Uludağ ve Çamlıbel Elektrik'in dağıtımını, EDAŞ elektriği aldı.


Türkiye Gazetesi


Geri Dön