20 / 04 / 2024

Nihat Özdemir: Nüfus artışı ile konut ihtiyacı büyüyor!

Nihat Özdemir: Nüfus artışı ile konut ihtiyacı büyüyor!

Gayrimenkul sektöründe de atağa geçeceklerini ifade eden Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir nüfus artışının konut ihtiyacını da beraberinde getirdiğini söyledi.



Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir yurt içi ve yurt dışında yatırımlarını hızlandırdıklarını açıkladı. Firma son olarak 4 yıl gibi kısa bir sürede tamamlayı hedeflediği 4,5 milyar dolarlık Kuveyt Uluslararası Havalimanı Yeni Terminal Binası’nın temelini 9 Mayıs’ta attı.


Nihat Özdemir gayrimenkul sektörünün zor bir dönemden geçtiğini fakat geleceğine güvendiğini ifade etti. 2015 Kasım'daki seçimden sonra vatandaşın durup beklediğine değinen Özdemir faizin yükselmesinin konut alıcısını olumsuz etkilediğini ifade etti. 


''Hükümetin duruma müdahalesiyle KDV ve tapu harcı için indirimler yapıldı. Türkiye'den ev almak isteyen yabancıya vatandaşlık hakkı verileceği ve KDV alınmayacağı açıklandı. Ekonomide canlanma bekleniyor. Yabancı kurların ve faizin düşüşü sürüyor. Nüfus artışı ile konut ihtiyacı büyüyor. Bir de gündemde kentsel dönüşüm var. Ben 10, hatta 20 yıl gayrimenkulde canlılığın süreceğine inanıyorum” dedi. 



3 BÜYÜK PROJE YOLDA


Gayrimenkul sektöründe de atağa geçtiklerini belirten Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, “3 gayrimenkul projemizi hayata geçiriyoruz. İlki Makedonya’nın başkenti Üsküp’te. 250 milyon dolarlık 1000 konutluk bir karma proje burası ülkenin yüzüktaşı niteliğinde. Adına Daimond (elmas, pırlanta) dedik. İzinlerini aldık. 2.5 yıl içinde proje bitecek. Diğerleri de  Ankara  ve G. Antep’te. Çimento fabrikalarımızın yerlerine konut projeleri yapacağız. Fabrikalarımızı taşıyacağız” dedi. 


Ankara’da Külliye ’ye yakın konumlanan 600 bin metrekare arsada konut, otel ofis ve alışveriş merkezi olan büyük bir kompleks planladıklarını belirten Özdemir, “Gaziantep Şahinbey’de ise 2 milyon metrekare arsa var. Büyükşehir ve ilçe belediyesine sunumları yaptık. Orada yeni bir yaşam merkezi kuracağız” dedi. 


Yeni Akit


Geri Dön