26 / 04 / 2024

Nihat Öztürk: Suriyeliler'e ev verilmeyecek!

Nihat Öztürk: Suriyeliler'e ev verilmeyecek!

AK Parti Muğla milletvekili Nihat Öztürk, Bodrum'da yapılacak TOKİ konutlarına 3 bin Suriyelinin yerleştirileceği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.



Muğla Valiliğinde Marmaris'e yapılması planlanan yeni devlet hastanesi protokol imza törenine katılan Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bodrum'a yapılacak olan  TOKİ  konutlarında TOKİ'nin ev sahibi olma şartlarının geçerli olacağını dile getirdi.


Öztürk, konutlara Suriyelilerin yerleştirileceği yönündeki iddiaların gerçek olmadığını vurgulayarak, "Bodrum'da çok katlı TOKİ konutları yapılacağı ve 3 bin Suriyelinin bu konutlara yerleştirileceği şeklinde iddialar ortaya atıldı. TOKİ konutları yapıldığı bölgede ev sahibi olabilmek için 5 yıl ikamet şartı var. Peki Bodrum'da 5 yıldır oturan 3 bin Suriyeli var mı? Bunlar doğru ithamlar değil. TOKİ'nin ev sahibi olma şartları neyse o geçerli olacak." dedi.


TOKİ'den ev sahibi olmak için özel şartlarının da bulunduğunu hatırlatan Öztürk, "Şehit ve gazi yakınları için özel durumlar var. Bazı bölgelerde basın mensuplarına 10-20 kişilik özel kontenjanlar verilmiş. Biz de Muğla'da yapılacak olan TOKİ konutlarında basında çalışan kardeşlerimiz için böyle bir planlama yapıyoruz. Ama 3 bin Suriyeliyi ev sahibi yapmak gibi bir planımız yok." diye konuştu.


- "Siluet korunacak"


Öztürk, il genelinde yapılacak olan TOKİ konutlarında o bölgenin siluetinin korunacağını belirtti. TOKİ'nin özellikle son dönemle çok modern projelere imza attığını anlatan Öztürk, şunları kaydetti:


"Vatandaşlarımızın TOKİ'nin internet sayfasına girip, Alaçatı'da yapmış oldukları projeye bakmalarını istiyorum. Son derece modern, bölgenin siluetini bozmayan ve bölgenin kendi imar kanunları neyi gerektiriyorsa ona uyan inşaatlar söz konusu. Biz Bodrum'da da Fethiye'de de Marmaris'te de plan noktaları neyi gerektiriyorsa, 2 kat ise 2 kat, beyaz boya ise beyaz boya kullanarak oranın siluetini bozmadan, doğal yapısını koruyarak, projeler üretmeyi planlıyoruz. 4 katlı, 5 katlı betonarme binalar yapma planımız yok."


AA


Geri Dön