19 / 04 / 2024

Nihat Özdemir: 3'ncü havalimanı için girişimde bulunacağız

Nihat Özdemir: 3'ncü havalimanı için girişimde bulunacağız

ISG Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, İstanbul'da üçüncü havalimanı için girişimde bulunacaklarını söyledi



İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı (ISG) Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, İstanbul için düşünülen üçüncü havalimanının ihalesi ile ilgili, "O güne kadar Türkiye'deki Rekabet Kurumu'nun şartları ne olur, bilemeyiz. Kanunlar ve şartnameler elverirse üçüncü havalimanı için mutlaka girişimde bulunacağız" dedi. İstanbul'dan ABD'ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özdemir, Türkiye'de bütün sektörler küçülürken havacılık sektörünün büyüdüğünü kaydetti.

'İŞLETİLMESİ 7-8 YILI BULUR'

Özdemir, "Bu bizim için büyük bir avantaj; iyi değerlendirmek gerek. Türkiye geçiş noktasında bir köprü gibi hizmet görüyor. Türk havacılık sektörünün daha da büyüyeceğine inanıyorum. Türkiye, üçüncü hava meydanını İstanbul'da planlamaya başlamalıdır. Çalışmalar bugün başlasa havalimanının işletmeye başlaması 7-8 seneyi bulabilir" diye konuştu.

Özdemir, ISG'de hedeflerine ulaştıklarını belirterek, "2009'da 6.2 milyon yolcu bekliyorduk; bunu sağladık, 2010 için ise 8.5 milyon yolcu hedefliyoruz" dedi.

Priştine Havalimanı ihalesine katılacağız

Özdemir, Kosova'nın başkenti Priştine'de yapılacak havalimanı ihalesine katılacaklarını belirterek "İki Türk grubı yeterlik aldı, biri biziz. Lyon Havaalanı'nı işleter firma ile konsorsiyum kurduk. Dünyada ikinci bir Türk markasını yaratmak için ihaleleri gözlüyoruz" dedi. İSG'nin güvenliğine ilişkin haberleri ise Özdemir, şöyle değerlendirdi: "Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın idaresindeki bir olaydı. Hemen gerekli tedbirler alındı. Kendilerine teşekkür ederim."
Gökhan Artan/HaberTürk


Geri Dön