26 / 04 / 2024

Nihat Zeybekçi 'yalı aldı' haberleri için hukuki yollara başvuracak!

Nihat Zeybekçi 'yalı aldı' haberleri için hukuki yollara başvuracak!

Ekonomi Bakanı Zeybekci'nin avukatı Oymak: "Basın yoluyla hakaret ederek müvekkilimin kişilik haklarına saldıran kişiler hakkında her türlü hukuki ve cezai yollara başvuracağımızı ifade ediyoruz" dedi.



Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin avukatı Hasan Oymak, "Yırtık donlu Nihat Boğaz'da yalı sahibi oldu" başlıklı haberlere ilişkin, "Basın yoluyla hakaret ederek müvekkilimin kişilik haklarına saldıran kişiler hakkında her türlü hukuki ve cezai yollara başvuracağımızı ifade ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.


Nihat Zeybekci Sarıyer'de 11 milyon TL'ye yalı aldı!


Oymak, dün bir gazetede yayımlanan "Yırtık donlu Nihat Boğaz'da yalı sahibi oldu" başlıklı yazı üzerine yaptığı yazılı açıklamada, haberin Zeybekci'yi doğrudan itham ettiğini, hakaret içerikli unsurlar taşıdığını kaydetti. 


Vatandaşları ve kamuoyunu, doğru bilgilendirmek maksadıyla bu açıklamayı yapmayı gerekli gördüklerini belirten Oymak, "Öncelikle hemen ve bir kez daha ifade etmeliyiz ki, 'Yırtık donlu Nihat, bugün Ekonomi Bakanı" ifadesi, müvekkilim tarafından, 'bu ülkenin büyüklüğünü ve yeterince çalışana verdiği imkanları ortaya koymak için' söylenmiştir.  Herkesin zihni fonksiyonlarının bunu anlayacak derecede faal olması elbette beklenemez. Hayatta kendilerini önemli hissettikleri tek durum başkasına hakaret etmek olan insanlar da anlaşılabilir. Ancak gazetecilik yapma iddiasında olan kişilerin, üsluplarına, kullandıkları ifadelere dikkat etmek ve basın etiğine riayet etmek yükümlülükleri vardır" ifadelerini kullandı. 


Zeybekci'nin, 1994 yılından bu yana ticaretle uğraştığına dikkati çeken Oymak, binlerce kişinin çalıştığı şirketlerde ortaklığı bulunduğunun altını çizdi. 


Oymak, müvekkilinin siyasete girdiği 2004 yılından bu yana tüm şirketlerdeki yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığı görevlerini bıraktığını belirterek, o tarihten bu yana şirketlerini diğer ortakları ve profesyonel yöneticilerin yönettiğini bildirdi. 


Müvekkilinin zor geçen bir çocukluk sonrası okulunda, iş hayatında, Denizli Belediye Başkanlığında başarılı olduğunu ve Ekonomi Bakanlığı görevini başarı ile yürüttüğünü ifade eden Oymak, şunları kaydetti:


"Bütün bu süre zarfında gerek iş gerek siyasi hayatında, hesabını veremeyeceği hiçbir iş, kazanç ve nefes olmadığını, helalden ayrılmamayı şiar edindiğini, defaatle  ve samimiyetle açıklamıştır. Bütün bunlara rağmen, gazetecilik yaptığını iddia eden şahıslar, şayet servet düşmanlığı yapmakta iseler, zaten  herhangi bir cevabı hak etmemektedirler. Gayri hukuki bir durumun varlığı iddiasında iseler, ispat etmedikleri takdirde müfteri ve şerefsiz olduklarını bilmelidirler. 'Yırtık donlu Nihat'’ ifadesinin ne demek olduğunu hala anlayamamış iseler, zihni melekelerinin mevcut haline şükredip daha fazla zorlamamalıdırlar. Yok eğer bütün dertleri  çamur atarak, namuslu insanların itibarını zayıflatmak ise, bilmelidirler ki, Nihat Zeybekci, bu karakterdeki kişilerin gayri ahlaki saldırıları karşısında dik duruşunu değiştirecek değildir. Halkımız, haklı eleştiri ile çamuru kesin olarak ayırt edecek ve bu gayri ahlaki saldırıları kale almayacak kadar bilinçlidir ve her iki tarafı da tanımaktadır. Ülkemiz için en önemli dönüm noktalarında bu tür haberler yaparak zihinleri bulandırmaya ve gündeme gelmeye çalışan bu kişilerin, kendilerini önemli hissedecekleri başka meşgaleler bulmasını ve değerli basın camiasına gölge etmekten vazgeçmesini diliyoruz. Bir taraftan basın etiğini çiğneyen, diğer taraftan da basın yoluyla hakaret ederek müvekkilimin kişilik haklarına saldıran kişiler hakkında her türlü hukuki ve cezai yollara  başvuracağımızı ifade ediyoruz."


AA


Geri Dön