19 / 04 / 2024

Nihat Zeybekci'den Denizli'nin 10 ilçesine ucuz konut sözü!

Nihat Zeybekci'den Denizli'nin 10 ilçesine ucuz konut sözü!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Denizli'ye ucuz konut müjdesi verdi. Zeybekci "Konutlar 10 ilçede yapılacak, arsaların TOKİ'ye devir işlemleri devam ediyor. Bu konuyla ilgili önümüzdeki günlerde detaylı açıklama yapacağız" dedi.




Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ege'ye müjde verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çin'e gittiğini hatırlatan Bakan Zeybekci, "İzmir-Antalya arasında hızlı tren ve Aydın-Denizli-Antalya otoyolunu Çin ile birlikte yapacağız" dedi. Bakan Zeybekci, AK Parti Denizli İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Endonezya ve Çin ziyaretleri, son günlerde artan terör olayları ve kurulması gündemde olan koalisyonla ilgili açıklamalarda bulundu.


'Belli noktalara geldik'

Çin ile serbest ticaret anlaşması yapılacağını ifade eden Zeybekci, Çin Serbest Bölgesi kurulacağını bildirdi. İzmir-Antalya arasında hızlı tren ve Aydın-Antalya otoyolunu Çin ile birlikte yapacaklarını dile getiren Zeybekci, "Farklı bir proje olacak. Finansman kaynak süreci bizim kontrolümüz dahilinde yapılacak. Projelerde belli noktalara geldik" diye konuştu.


Denizli'ye ucuz konut

Denizli'ye ucuz konut yapılacağının sözünü verdiklerini de hatırlatan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 126 bin başvuru aldıklarını açıkladı. Bu başvurulardan 30 bininin aranan kriterlere uygun olduğunu belirten Zeybekci, "Konutlar 10 ilçede yapılacak. Arsaların TOKİ'ye devir işlemleri devam ediyor. Bu konuyla ilgili önümüzdeki günlerde detaylı açıklama yapacağız" dedi. 


"Keşke AK Parti-CHP-MHP olsa"

Toplantıda koalisyon konusuna değinen Zeybekci, "Keşke AK Parti, CHP ve MHP'nin içinde olduğu güçlü bir hükümet kurulsa. Bu olsa, milletin yüreği ferahlar. Ancak bu mümkün görünmüyor. Gönlüm CHP ile koalisyon istiyor. Ancak CHP kendini kontrol edemiyor. Ekonomi sık sık yapılan seçimleri sevmez ama tehdit olarak görmüyoruz. Erken seçime gidilirse sadece 2015'i kaybederiz" ifadesini kullandı.


"PKK, ahtapotun kollarından biri"

Suruç'ta patlayan bomba ve 32 canın kaybedilmesinin ardından olayın en çok PKK tarafından kullanıldığını belirten Zeybekci, "PKK ile 35 yıldır mücadele ediyoruz. PKK'yı ahtapotun kafası olarak görmemek lazım, sadece kollarından biri. Milletimiz çok ağır bedeller ödedi. Kahroluyoruz. Türkiye terörden çok çekti. Cinayetlerden, patlayan bombalardan kim yarar sağlıyor, oraya bakmak lazım. Birlik ve beraberliği dikkat etmek lazım. 1980 öncesi devrimci, sağcı, solcu diye toplumu ayrıştıran ve Türkiye'yi yolundan alıkoyanlar kime hizmet etti iyi okumak lazım" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön