26 / 04 / 2024

Nihat Zeybekci'den dev fonlara yatırım çağrısı!

Nihat Zeybekci'den dev fonlara yatırım çağrısı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ( JETCO ) toplantısında konuştu. Zeybekci, dünyanın ikinci büyük fonlar ülkesi Lüksemburg'a Türkiye'ye yatırım çağrısı yaparak, "Yatırımcıyla bizzat ben ilgileneceğim" dedi



Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, işadamlarıyla birlikte Lüksemburg'da düzenlenen Türkiye- Lüksemburg Ekonomik ve Ticaret Ortaklık Komitesi (JETCO) toplantısına katıldı. Zeybekci, "İşbirliği alanlarımız Lüksemburg ve Türkiye ile sınırlı değil. Türkiye'nin geniş coğrafyasına da fırsatlar yaratıyor. 2015'te, iki ülke arasında hızlı bir işbirliğinin başlayacağına inanıyorum" diye konuştu. Türkiye'nin enerji, ulaştırma ve IT teknolojilerinde 250 milyar dolarlık yatırım yapacağını bildiren Zeybekci, dünyanın en büyük fonlar ülkesi olan Lüksemburg'un Türkiye'de sadece 7 milyar dolar yatırımı olduğunu belirtti. Bunun yeterli olmadığını kaydeden Zeybekci, "Yatırım için özel şartlar isteyenlerle bizzat kendim ilgileneceğim. Kişiye özel ceket dikmek gibi şirkete özel yatırım fırsatı sunacağız" dedi. 


TÜRKİYE İKİNCİ EVİM 

DEİK Türkiye-Lüksemburg İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Pınar Eczacıbaşı, geçen yıl 189 milyon dolar olan iki ülke arasındaki ticaret hacminin yetersiz olduğunu söyledi. Lüksemburg Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, İç Güvenlik ve Savunma Bakanı Sayın Etienne Schneider da Türkiye'nin öncelikli pazarlardan biri olduğunu belirterek, "Türkiye Lüksemburg'a fırsatlar sunuyor. Türkiye'ye ikinci evim diyebilirim. Turist olarak da çok geldim" diye konuştu. 


LOBİ AYAĞINI DENK ALSIN 

Zeybekci, Lüksemburg'a hareketinden önce İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi'nin kasım ayı toplantısında yaptığı konuşmada "Halletmemiz gereken en önemli konulardan biri, enflasyon-faiz-cari açık üçlemesi. Türkiye olarak enflasyonla mücadeleyi yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor. Bugün en iyi halde yüzde 12, fırsatına göre yüzde 14-15 civarında faizlerle karşılaşıyoruz. Faktoring kısmına hiç girmek istemiyorum bile. Faiz lobisi, yüksek faiz kullandıran banka ve faktoring şirketleri ayaklarını denk alsınlar, bunun gereğini yaparız" dedi. 


Özge Yavuz-Sabah


Geri Dön