25 / 04 / 2024

Nilüfer Ataevler Bursa'nın cazibe merkezi mi olacak?

Nilüfer Ataevler Bursa'nın cazibe merkezi mi olacak?

Olay Bursa gazetesinin yazarlarından İhsan Aydın bugünkü yazısında Nilüfer Ataevler projesinin Bursa'nın cazibe merkezlerinden biri haline gelmesinden bahsediyor.İşte o yazı;



Kentlerimizin yapı stoğu gelişen teknolojiler karşısında çabuk eskiyor.Yenileme kaçınılmaz.Hele bir de deprem kuşağında, eski imar yönetmeliklerine göre inşaa edilmiş ve dayanıklılık sorunu varsa, eskiyi yenilemek şart oluyor.Bursa'nın en yeni semtinde dahi buna ihtiyaç duyulabiliyor.Nilüfer'deki Ataevler'in geçmişi çok eskiye gitmiyor.


80'lerin sonunda eski yönetmeliklere göre yapılmış kooperatif tarzı binalar artık günün gelişen inşaat teknolojilerine bakıldığında çok sıradan kalabiliyor.Kentsel dönşüm bu semtler için de şart oldu.İnşaat firmaları elini çabuk tuttu.

Özellikle ana yollara, bulvarlara ve metro istasyonlarına yakın noktalardaki dönüşüm çok cazip hale geldi.Bir hakkı teslim edelim.


Bursa Büyükşehir Belediyesi dönüşümün tetikleyicisi oldu. Başkan Recep Altepe bu konuda cesur davrandı.Bursa genelinde kentsel dönüşüm işine girecek parsellere 0.50 emsal artışı, yani ilave imar hakkı verildi.Altyapı ve sosyal donatı alanlarını olumsuz etkileyeceği gerekçesiyle imar artışına karşı çıkan belediye başkanları oldu.Fakat, dönüşüm için ilave imar rantı verilmesinden başka seçenek yoktu.Başka türlü, yatırımcıyı bu bölgelere çekebilmek kolay olmazdı.Haberi alan müteahhitler Ataevler'e yöneldi.


Semtin ilk dönüşümünün Umut Sitesi'nde başladığını görüyoruz.Akıllı, dayanıklı, havuzlu, güvenli yapılar için mülk sahiplerinin yatırımcı Gençarslanlar İnşaat ile anlaştığını öğrendik.Bu ilk girişimin Ataevler'de diğer sitelere de sirayet edeceğini düşünüyoruz.Keza, yenileme için geçen sürede ev sahiplerine kira desteğinin de sağlandığı belirtiliyor.

Proje tamamlandığında, eski dairelerin3-4 katı bir değere ulaşacağı konuşuluyor.Umut Sitesi dönüşümü sıkıntısız başarılırısa, Bursa'nın yıkılarak, yenilenip, güzelleşmesine iyi bir örnek olabilir.



Olay Bursa


Geri Dön