25 / 04 / 2024

Nilüfer Belediyesi Anadolu Arastası'nın temelini attı!

Nilüfer Belediyesi Anadolu Arastası'nın temelini attı!

Bursa'nın Nilüfer İlçesi Balat Mahallesi'nde temeli atılan Anadolu Arastası 163 bin metre kare alan üzerine Türkiye’deki 81 ilin kültürel yaşamlarını yansıtan tarihi evlerinin hemşehri derneklerinin bir yerde bulunduğu önemli bir yerleşke olacak...




Bursa'nın Nilüfer İlçesi Balat Mahallesi'nde temeli atılan Anadolu Arastası 163 bin metre kare alan üzerine Türkiye’deki 81 ilin kültürel yaşamlarını yansıtan tarihi evlerinin hemşehri derneklerinin bir yerde bulunduğu önemli bir yerleşke olacak. Alanda 81 ilin tarihi evleri 27 bin metre kare Konferans salonu, 4 bin metre kare Kütüphane Halk eğitim merkezi, 5 bin 540 metrekare piknik alanları ve topografik anfi, 27 bin 260 metrekare 13 adet Mağaza, Cafe, Satış birimleri, bin 580 metrekare Fitness salonu 750 metrekare açık spor alanları 12 bin 500 metre kare yürüyüş parkuru, bin 500 metrekare Çocuk oyun alanı ve açık oturma alanı 5 bin metre kare, 520 araçlık otopark, 18 bin metrekare reakreasyon alanı 8 bin 800 metrekare, 2 adet pazaryeri 2 bin 500 metre kare ana meydan, 4 bin 300 metre kare, 4 adet havuz 3bin 850 metre kare, 3 adet teras 950 metre kare den oluşan önemli bir yerleşke olacak. Ayrıca projede Türkiye haritasından esinlenerek her bölge yönüne göre yerleştirilmiştir.


Temel atma töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Balkarlar’dan Kafkaslar’a tüm ortak kültürü kapsayan Anadolu Arastası projemiz, tamamlandığında Türkiye’nin değil Avrupa ve Dünya’nın bir ilki olacak. Bu projemizde 81 ilin tamamını ve Balkanlardan Kafkaslara tüm akraba kültürleri bir arada bulunduran proje olacak. Bu proje barışın ve kardeşliğin projesi olarak Dünya’da yerini alacak. Dünya’da eşi ve benzeri olmayan eğlence ve dinlenme merkezi olacak alanımız sadece Bursa’lıları ziyaretçi olarak ağırlamayıp Türkiye’nin her bölgesinden ve Dünya’nın her yerinden ziyaretçilerini çekecek” dedi.



Bursa'da Bugün


Geri Dön