29 / 03 / 2024

Nilüfer Belediyesi yeni huzurevini açıyor!

Nilüfer Belediyesi yeni huzurevini açıyor!

Hizmete girmeye hazırlanan Nilüfer Belediyesi İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi’ni Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile birlikte inceleyen Bursa Vali Yardımcısı Ergun Güngör övgüler yağdırdı.




Nilüfer Belediyesi’nin, hayırsever Altınmakas ailesinin katkılarıyla kente kazandıracağı huzurevinde artık sona gelindi. Çevre düzenlemesini ve arsa teminini Nilüfer Belediyesi’nin üstlendiği Nilüfer Belediyesi İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi’nin hizmete girmesi için geri sayım başladı.

 

İşletmesi Nilüfer Belediyesi tarafından yapılacak olan huzurevini Bursa Vali Yardımcısı Ergun Güngör, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Cevdet Akaç ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey,  Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey ile hayırsever aile adına Murat Altınmakas’ın da hazır bulunduğu ziyarette, tesis büyük övgü aldı. Vali Yardımcısı Ergun Güngör ile beraberindeki heyet, tüm birimlerini gezdikleri 5 bin 540 metrekarelik bir alanda yapılan, 82 oda kapasiteli modern donanımlı binaya övgüler yağdırdı.


 

Vali Yardımcısı Güngör, kente kazandırılan  huzurevi için Başkan Mustafa Bozbey ve ekibini kutladı. Yerel yönetim ile hayırsever iş birliğinin en güzel örneğinin sergilendiği projeye hayran kaldıklarını ifade eden Vali Yardımcısı Ergun Güngör, yaşlı bakımının gelecekte en çok ihtiyaç duyulan konulardan biri olduğunu belirtti. Huzurevi’nde tüm detayların düşünüldüğüne dikkat çeken Güngör, “Huzurevin’nde tek kişilik odaların fazla olduğunu görmek ayrıca mutlu etti. Projede her şey en ince detayına kadar düşünülmüş. Örnek bir proje ve önemli bir ihtiyaca cevap verecek. Hayırseverimizi de yürekten kutluyorum. Tüm enerjisini, gençliğini bu ülke ve evlatları için harcayan büyüklerimiz için ne yapsak azdır. Onları hayatlarının en olgun döneminde rahat ettirmek devlet, yerel yönetimler olarak bizim en önemli görevimiz. Çok heyecan verici projede emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum” dedi.

 
Bozbey: Türkiye’de örnek olacak
 

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Nilüfer Belediye Başkan Mustafa Bozbey de projede artık sona gelindiğini kaydetti. Başkan Bozbey, “Açılış için gün sayıyoruz. Hayırsever Altınmakas ailesine, böyle önemli projenin Bursa ve Nilüfer’e kazandırılmasına vesile oldukları için çok teşekkür ediyorum. Yaş ortalaması arttıkça bu tür yerlere daha fazla ihtiyaç ortaya çıkıyor. Altınmakas ailesinin çok doğru bir hayır işine vesile olduğunu düşünüyorum. Nitelikli bir proje oldu. Sadece Bursa’da değil, Türkiye’de örnek proje oldu. Her şey düşünüldü. Kalacak kişilerin sosyal ilişkileri ve sağlıklı yaşam ortamları oluşturuldu. İhtiyaç duyanları burada en iyi şekilde ağırlayacağız” diye konuştu.

 

Hayırsever Murat Altınmakas da projede emeği geçenlere teşekkür ederek, bu tür tesislerin sayısının artması temennisinde bulundu.

 

Modern donanımlı huzurevi

 

5 bin metrekare toplam inşaat alanına sahip Nilüfer Belediyesi İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi’nde yaşlıların hayatını kolaylaştıracak her türlü düzenleme yer aldı. 58’i tek kişilik, 20’si çift kişilik, 4’ü aile olmak üzere toplam 82 oda kapasitesine sahip, 106 yataklı, huzurevinde tüm detaylar düşünüldü. Modern donanımlı mutfak, yemek salonu, hobi odaları, yaz ve kış bahçesi, kadın-erkek mescidi, idari bölümler, revir ve doktor odası, sığınak ve otopark gibi birimler ihtiyacı karşılayacak kapasitede. Huzurevi’nin özel bakım bölümündeki 6 odanın içinde, yürümekte güçlük çeken yaşlıların ihtiyaçlarını giderebilmeleri için raylı sistem de oluşturuldu.

 

3 ana 3 ara olmak üzere toplam 6 öğün yemek verilecek olan Huzurevi’nde hasta nakil aracı da her zaman hazır bulunacak. 



Nilüfer Belediyesi


Geri Dön