29 / 03 / 2024

Nilüfer Deresi arıtma projesi törenle imzalandı!

Nilüfer Deresi arıtma projesi törenle imzalandı!

Bursa'nın doğusundan sonra batı bölgesine de çevre yatırımlarıyla nefes aldıran Biiyükşehir Belediyesi tarafından Nilüfer Deresi'ne akan atık suların tamamının arıtılarak derelere verilmesini sağlayacak projenin protokolü törenle imzalandı.



Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ'nin attığı tarihi adımla 2 yıl içinde koku ve kirlilikten kurtulacak olan Nilüfer Deresi pırıl pırıl akacak. Bursa'ya hizmetleriyle değer katan Biiyükşehir Belediyesi, çevre yatırımlarıyla da kenti sağlıklı bir geleceğe taşımaya devam ediyor. Bursa'yı daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek üzere çalışmalarına yön verdiklerini anlatan Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Biiyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe. Biiyükşehir Belediyesi ve BUSKİ'nin çevreye önem veren faaliyetlerini anlattı.


 

BURSA'YA 100 MİLYON TL'LİK HİZMET 

Bursa'yı daha kaliteli bir geleceğe ulaştıracak projeleri bir bir hayata geçirdiklerini vurgulayan Başkan Altepe, "Bursa'da çevreye önem veriyoruz. Gelecek kuşaklara temiz hava. 



temiz toprak bırakmak istiyoruz. Bursa'da üstyapı yatırımlarının yanı sıra yerin altında da büyük yatırımlar yapıyoruz. 

Yıllardır eksikliği çekilen çevre yatırımları bizim önceliğimiz oldu. 'Avrupa şehri Bursa' hedefiyle temiz bir kent oluşturuyoruz. Sağlıklı Kentler Birliği başkanı olan Bursa'ya bu yakışır" dedi. 

Altepe, kentin her köşesindeki derelerin temiz akması hedefiyle yapılan çalışmaları hatırlatarak, "Ovaakça Hasaııağa kollektörleri inşa ediliyor ve 6 arıtma tesisiyle tüm ovada etkili olacak. Düıdane ile Geçit arasında ve Hasaııağa ile Badırga arasında tüm ovadaki kollektörler toplanacak. Bu sayede tüm atık sular arıtma tesisine aktarılacak. Bursa'nın en önemli hattında 220 cm çapındaki dev kollektörler bağlanmış olacak. 



Uygulamanın toplam maliyeti de 100 milyon TL (I(X) trilyon) olacak. Bursa'nın her köşesi 2 yıl içinde pırıl pırıl olacak. Bu projeyle de Bursa, temiz çevrede de örnek olacak" diye konuştu. 



Başkan Altepe. Biiyükşehir Belediyesi ve BUSKİ'nin attığı tarihi adımla 2 yıl içinde Nilüfer Deıesi'nin pırıl pırıl akacağını. koku ve kirlilisin de ortadan kalkacağını sözlerine ekledi. OHİTAN - NYN İnşaat adına konuşan OHİTAN Yönetim Kurulu Başkanı Halil Bağıban da "Bursa'nın en kısa sürede güzelleşmesine katkı sağlayacağımız için mutluyuz" dedi. 



Ankara Başkent


Geri Dön