24 / 04 / 2024

Nilüfer ile Mudanya'yı birbirine bağlayan köprü açıldı!

Nilüfer ile Mudanya'yı birbirine bağlayan köprü açıldı!

Bursa İl Özel İdaresi tarafından Nilüfer ilçesinin Badırga ve Mudanya’ nın Yörük yenicesi köylerini birbirine bağlamak için Nilüfer Çayı üzerine yapılan köprü törenle hizmete açıldı...




Bursa İl Özel İdaresi tarafından Nilüfer ilçesinin Badırga ve Mudanya’nın Yörükyenicesi köylerini birbirine bağlamak için Nilüfer çayı üzerine yapılan köprü törenle hizmete açıldı.


Yörükyenicesi ile Badırga köylerini birbirine bağlayan köprünün açılışında konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, köprülerin mesafeleri kısaltacağını belirterek, “Bu köprümüz her şeyden önce Yörükyenicesi köyümüz ile Badırga'yı ve  İzmir  yolunu birbirine bağlayacak. Mesafeleri kısaltacak. İzmir yolundan çıkıp sahile varmak isteyen insanların da yolu kısalmış olacak. Sahile varmak için de bu yol kullanılacak. Organize sanayi bölgesinde çalışan vatandaşlarımızın da ulaşımını çok rahatlatacak. İnşallah önümüzdeki yaz işlerimizi devrettiğimiz Büyükşehir Belediyesi bu yolun asfaltını da en kısa zamanda tamamlar ve İzmir yolu ile Yörükyenicesi ve sahil arasındaki bu yol asfaltlı hale gelmiş olur. Böylece ulaşım daha da kolaylaşmış olur" dedi.


"Köprüler mesafeleri kısaltıyor, iki bölgeyi, iki köyü birbirine bağlıyor, ama önemli olan gönüller arasında köprü kurmaktır" diyen Karaloğlu, "Eğer gönüllerimiz arasında sevgi, kardeşlik, muhabbet köprüsü varsa, bu köprüleri kurmak kolay. Önemli olan o köprüleri muhafaza edelim. Hiçbir şekilde aramızdaki kardeşliği, sevgiyi, muhabbeti bozacak işlere tevessül etmeyelim, bozmak isteyenlere de fırsat vermeyelim” diye konuştu.


Bursa İl Özel İdaresi tarafından Nilüfer’in Badırga ve Mudanya’nın Yörükyenicesi köylerini birbirine bağlamak için Nilüfer çayı üzerine yapılan köprü 52 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğinde. Köprü 1 milyon 635 bin liraya mal oldu. Özel idare imkanlarıyla yapılan köprü yaklaşık on köye hizmet verecek.


Açılışa Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Milletvekili İsmet Su, İl Genel Meclis Başkanı Nedim Akdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi, daire müdürleri ve köylüler katıldı.



Bursa Haber


Geri Dön