20 / 04 / 2024

Nilüfer Köylü Pazarı'nda restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Nilüfer Köylü Pazarı'nda restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Osmangazi Belediyesi’nin yapmış olduğu restorasyon çalışmalarının ardından, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin merkezinde yer alan Nilüfer Köylü Pazarı, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin göz bebeği oldu.





Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin merkezinde yer alan Nilüfer Köylü Pazarı, Osmangazi Belediyesi’nin tarihi ve kültürel mirası ayağa kaldırıp, gelecek nesillere aktarılması adına yürüttüğü çalışmalar sonucunda Bursa’nın en önemli alış veriş noktalarından biri haline geldi. Yenilenen yüzüyle Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen, Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme yarışmasında, ‘Başarı Ödülü’ne layık görülen pazar, tarihi doku içerisindeki modern bir yapısıyla, Bursalıları adeta kendine çekiyor.


Bin 800 metrekare alan üzerine kurulan, çeyizci, baharatçı dükkanları ile taze meyve ve sebze tezgahlarıyla kendine has bir yapıya sahip olan Nilüfer Köylü Pazarı’nı ziyaret eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Tarihi mirasa sahip çıkarak, Bursa'nın değerlerine değer kattıklarını ifade eden Başkan Dündar, “Restorasyon çalışmaları ile daha önce harabe haldeki Nilüfer Köylü Pazarı'nı Bursa'ya yakışır hale getirdik” dedi.


Osmangazi Belediyesi olarak çarşıya ve esnafa büyük destek sağladıklarını kaydeden Başkan Dündar, “Nilüfer Köylü Pazarı, restorasyon çalışmalarının ardından çarşının parlayan yıldızı oldu. Dünyanın en büyük otantik alışveriş merkezi ortaya çıktı. Tüm Bursalıları burayı gezmeye ve alış veriş yapmaya davet ediyorum. Burada vatandaşlarımız taptaze sebze meyve ve şarküteri ürünlerini bulabilir. Aynı zamanda çeyizci dükkanlarında birbirinden güzel çeyiz ürünlerini satın alabilirler” diye konuştu.


Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a pazarda yaptığı gezi sırasında eşlik eden Nilüfer Köylü Pazarı Dernek Başkanı Selda Alat da, pazar için yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Başkan Dündar’a teşekkür etti. Restorasyonun ardından Nilüfer Köylü Pazarı’nın modern bir görünüme kavuştuğunu belirten Alat, “Nilüfer Köylü Pazarı, Bursa’nın en eski alış veriş noktalarında bir tanesi. Bursalılar bu tarihi pazara sahip çıksınlar. Burası Bursa’nın önemli bir değeri” dedi.

Osmangazi Belediyesi


Geri Dön