24 / 04 / 2024

Nilüfer OSB yönetim binasının temeli atıldı!

Nilüfer OSB yönetim binasının temeli atıldı!

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi yönetim binasının temeli atıldı. NOSAB Başkanı Mehmet Fikri Ünal, yeni binanın önümüzdeki yılın ilk aylarından itibaren sanayicilerin hizmetine sunulacağını dile getirdi.



Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'nin (NOSAB) yeni yönetim binasının temeli atıldı. Törende konuşan NOSAB Başkanı Mehmet Fikri Ünal, proje ihale bedeli 10 milyon lira olarak belirlendiğini belirterek, bugüne kadar bölgede altyapıya öncelik verildiğini, yönetim hizmetlerinin barakada yürütüldüğünü belirtti. Temeli atılan tesis ile yeni bir dönemin başlayacağını ifade eden Ünal, yeni binanın 5 bin 300 metrekarelik idari bina, 2 bin 200 metrekarelik 5 banka şubesi ve 980 metrekarelik kreş olmak üzere toplam 8 bin 480 metrekareden oluşacağını kaydetti. Ünal, “İlave olarak 100 araçlık kapalı otopark alanı ayrılmıştır. Çalışan annelere hizmet verecek olan kreşin 80 kişilik kapasitesi bölgemiz için yeterli olmasa da bir çoban ateşi misali toplumun ve yöneticilerin konuya dikkat çekmesini sağlayacaktır'' dedi.


AÇILIŞ 2017 BAŞINDA


Yeni binanın önümüzdeki yılın ilk aylarından itibaren sanayicilerin hizmetine sunulacağını dile getiren Ünal, ''Gelecekte ise en önemli projemiz bölgemiz içinde bir meslek yüksek okulu veya meslek lisesini hayata geçirmektir'' dedi.


Bölge ile ilgili de bilgi veren Ünal, 2 bin 340 dönüm arazi üzerine kurulu NOSAB'da 330 sanayi tesisinin faaliyet gösterdiğini ve buralarda 200 bin kişinin istihdam edildiğini kaydetti. İhracatlarının 600 milyon dolar olduğunu da vurgulayan Ünal, bölgedeki firmaların yüzde 30'unun otomotiv, yüzde 30'unun makine-metal, yüzde 14'ünün plastik ambalaj-kimya, yüzde 13'ünün tekstil, yüzde 13'ünün diğer sektörlerde faaliyet gösterdiğini söyledi. Nilüfer Sanayici ve İşadamları Derneği (NİLSİAD) Başkanı Yalçın Aras, tesisin bitirilmesiyle bir hayalin gerçek olacağını kaydetti. NOSAB'ın Bursa'nın medar-ı iftiharı olduğunu ileri süren Aras, ''Çevrecilik, yeşillik ve mücadele açısından çığır açtı'' ifadesini kullandı.


TEMELİ ATILDI 


NOSAB yeni hizmet binasının temeli, NOSAB Müteşebbis Heyet Başkanı ve NİLSİAD Başkanı Yalçın Aras, NOSAB Başkanı Mehmet Fikri Ünal, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk tarafından atıldı.


Olay Bursa


Geri Dön