28 / 03 / 2024

Nilüfer'de kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Nilüfer'de kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Nilüfer Belediyesi, kentin belirlenen bölgelerinde yapılması planlanan kentsel yenileme çalışmaları kapsamında Ataevler Mahallesi sakinleriyle bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.



Nilüfer Belediyesi, kentin belirlenen bölgelerinde yapılması planlanan kentsel yenileme çalışmalan kapsamında Ataevler Mahallesi sakinleriyle bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. 


Ataevler Mahallesi'ndeki sağlıksız yapılaşmayı çağdaş şehircilik ilkeleri ve planlama esaslarına uygun hale getirmek için yenileme projesi başlatan Nilüfer Belediyesi, mahalle sakinleriyle bir araya gelerek bilgilendirdi, mahallelinin görüş ve önerilerine kulak verdi. 


Toplantıda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kentsel yenilemenin gerekliliklerini anlattı. Nilüfer'de yemleme alanları olarak bölgeler belirlediklerini söyleyen Başkan Bozbey, Ataevler Mahallesi'nin binaların statik durumu ve yüksek gerilim hatlarının verdiği etki yönünden kentsel yenilemeye ihtiyacı olduğunun altını çizdi. 

Nilüfer Belediyesi'nin amacının bölge halkının geleceğini korumak olduğunu kaydeden Bozbey, "Yüksek gerilimlerden meydana gelen elektro manyetik etkiler bölge halkının sağlığım ciddi şekilde tehdit ediyor. Bu bölgede 99 yılı öncesi yapılan yapıların tamamım inceledik. 

Bir an önce kentsel yemleme çalışmasına başlamalıyız. Bunun planlamasını beraber yapmalıyız. Burada biz hiçbir şekilde menfaat gözetmiyoruz. Birileri ortalığı bulandırmak, kafaları karıştırmak isteyecektir. Bizim öyle bir niyetimiz kesinlikle yok. Birlikte yapacağımız planla sağlıklı alanlar oluşturmak istiyoruz. Biz sizlerin hak ve menfaatlerini gözeterek taşm altına koyduk" dedi. 


YÜZDE 84'Ü RİSKLİ... 

Proje hakkında da sunum üzerinden bilgüer veren Başkan Mustafa Bozbey, "Yaklaşık 20 bin kişinin yaşadığı bölgede çok sayıda 1999 öncesi yapılan bina var. Bölgede yapılan deprem analizlerine göre, binaların yüzde 16'sı güvenli, 84'ü risk taşımakta. 

Yaptığımız çalışmalar sonucu kentsel yenüeme kapsamında değerlendirilecek bina sayısı 337, bağımsız bölüm sayısı ise 6 bin 876'dır. Yüksek gerilim hatlarının yeraltına alınması için yıllardır mücadele ediyoruz. Şu anda alınması gibi durum yok. 

Alınsa bile elektro manyetik alan etkisi olacak. Bu hatlardan uzak yaşamalıyız. Hatların geçtiği alanın altını pasif yeşil alan olarak değerlendireceğiz. Bölge yoğunluğuna göre bina mesafelerine bakılarak kat yüksekliği ortaya çıkacak. Bunu birlikte belirleyeceğiz. Biz belediye olarak yıkım veya kamulaştırma yapma arzusunda değiliz. Bölge halkı böyle bir yenileme istemiyorsa, bu şekilde yaşamaktan memnun ise projeyi kaldırır gideriz. Eğer bu projeye katkı koyacaksamz, birlikte oturur plan yapar, müteahhitlerle bir araya geliriz. Çalışmayı yürüten ilgili arkadaşlarımız sitelerle görüşerek herkesin görüşünü alarak planları şekillendirecek" diye konuştu. 


Bursa Olay


Geri Dön