29 / 03 / 2024

Nilüfer'de temeli 1995 yılında atılan spor salonu inşaatında sona gelindi!

Nilüfer'de temeli 1995 yılında atılan spor salonu inşaatında sona gelindi!

Temeli 1995 yılında atılan Nilüfer İlçesi'ndeki 7 bin 500 seyirci kapasiteli uluslararası standartlara uygun spor salonu inşaatında sona gelindi. Tesisin ikinci ihalesi 31 Mayıs 2011 yılında yapılmıştı...



Temeli atıldıktan sonra sadece su basman seviyesi yapılan tesisin ikinci ihalesi 31 Mayıs 2011 yılında yapıldı. Sarıdağlar İnşaat AŞ FMSRD ve AH YAS ortaklığı ihaleyi kazandı. Su basman betonunun beklenen uzun süre içerisinde özelliğini yitirdiği, yapılan analizle ortaya çıktı. Bunun üzerine inşaata, yeniden başlanmak zorunda kalındı. Ancak eski müteahhidin açtığı dava nedeniyle inşaat gecikmeli olarak 20 Aralık 2011 tarihinde başlayabildi. 800 iş gününde bitirilmesi planlanan inşaatın teslim süresi ise 17 Mayıs 2014 olarak belirlendi. 


"GECİKMEYİ KAPATTIK" 

Salonun yapımını üstlenen Sarıdağlar İnşaat Şirketi'nin İnşaat Mühendisi Emin Eftal Konuk, tesisi belirlenen süreden 5 ay önce teslim edeceklerini belirterek, "Geçtiğimiz aylarda inşaatı denetleyen Spor Bakanı Suat Kılıç'ın verdiği söz yerine gelecek. Tesisi aralık ayı sonunda teslim edeceğiz. İnşaat açılan davanın sonuçlanmaması nedeniyle gecikmeli başladı. Biz bu arada tam 7 ay gibi bir süre iş yapamadık. Yorgun temel betonu olan su başmanını kaldırdık ve startı verdik. Yani 20 Aralık'ta başlayan çalışmalarımızda bugün gerçekten gurur duyabileceğimiz bir konuma geldik Şu an inşaatın kaba bölümünün yüzde 95'lik bölümü sona erdi" dedi. 



Bursa Hakimiyet 


Geri Dön