25 / 04 / 2024

Nilüfer'de vatandaş dönüşümde karar verme sürecine katılıyor!

Nilüfer'de vatandaş dönüşümde karar verme sürecine katılıyor!

Kentsel yenilemede vatandaş karar verme sürecine katılıyor Katılımcı ve demokratik süreçler, Nilüfer Belediyesi'nin hayata geçirdiği birçok projede olduğu gibi kentsel yenilemede de etkin yer alacak.



Nilüfer Belediyesi'nin, yurttaşların, yerinden edilmeden iyi ve sağlıklı konutlara kavuştuğu, Mahalle Komiteleri'nde tartışılan ve katılımcı bir anlayışla son haline getirilen, ekolojik dengelerin gözetildiği, konut hakkının yanı sıra sosyal hizmetlerin sunulduğu, kamusal ihtiyaçların giderildiği ve kentsel anlamda olanakların sağlandığı "kentsel yenileme" anlayışı da, önümüzdeki dönem Türkiye'ye örnek olacak çalışmalarımız arasında yer almaya devam edecek. 


Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Kentsel yenilemeyi yaparken, bugünün kentinde yaşadığımız sorunları bilimsel boyutta değerlendirerek yapılabilirlik çerçevesinde geleceğin kentlerini en iyi şekilde oluşturmak belediyeler açısından önemli bir sorumluluktur" dedi. 


Başkan Bozbey, kentsel yenilemede vatandaşın ve mahalle komitelerinin karar süreçlerine dahil edileceğini belirterek "Uygulama sonucunda gülümseyen bir Nilüferli ve gülümseyen bir bölge oluşturmanın da tanımını hep birlikte yapmış olacağız. Bu uygulamada vatandaş kazanmalı, kamu kazanmalı ve tabii ki yatırımcı da kazanmalıdır. Biz bu üçünün de kazandığı bir planlama bölgesi hedefliyoruz. Yoksa birilerinin kazanıp birilerinin kaybedeceği yöntemle o mahallelerde dönüşüm beklenemez" diye konuştu. 


Çeşitli platformlarda kentsel yenileme stratejilerini anlatan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi'nin bu konuda yapacağı çalışmaların odağında insanın olacağının altını çizdi. Bozbey "İnsanları alışık olduğu yaşam kültüründen çok katlı lüks site içerisine alırsanız belki mutlu olmayacaklar. Önce insanların ne istediğine bakacaksınız. Biz Nilüfer Belediyesi olarak insan odaklı kentsel yenileme çalışması yapıyoruz" dedi. 



Cumhuriyet Yerel Yönetimler


Geri Dön