25 / 04 / 2024

Nilüferköy Kur’an Kursu'nun temeli atıldı!

Nilüferköy Kur’an Kursu'nun temeli atıldı!

Osmangazi Belediyesi’nin destekleriyle yaptırılacak olan Nilüferköy Mahallesi Kız-Erkek Kur’an Kursu’nun temelleri, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın da katıldığı törenle atıldı.




Osmangazi Belediyesi’nin destekleriyle yaptırılacak olan Nilüferköy Mahallesi Kız-Erkek Kur’an Kursu’nun temelleri, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın da katıldığı törenle atıldı.


Nilüferköy Mahallesi’nde yaptırılacak olan 150 öğrenci kapasiteli Kur’an Kursu’nun temel atma törenine, Osmangazi Kaymakamı Enver Ünlü, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, müftülük yetkilileri ve vatandaşlar katıldı. Her hafta Cuma namazını farklı bir mahallede kılarak, yapılan hizmetleri inceleyip, tamamlananları vatandaşın hizmetine açan Osmangazi Belediye Başkanı’nın bu haftaki durağı, Bütünşehir Yasasından sonra Osmangazi’nin bir mahallesi olan Nilüferköy oldu.


Cuma namazı sonrası Nilüferköy Kur’an Kursu’nun temel atma törenine katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “2014 yılı seçimleri ile birlikte bizlerin bir mahallesi olan Nilüferköy’e, geçtiğimiz dönemde çok önemli yatırımlarımız oldu. Yapmış olduğumuz cami ve çevre düzenleme çalışmaları, parklar, çocuk oyun alanları ve imar yollarının yenilenip asfaltlanması ile Nilüferköy, çok güzel bir görünüme kavuştu. Bu gelişimini bundan sonra da sürdürecektir” dedi. 


 


Temeli atılan Kur’an Kursu’nun, sadece Nilüferköy değil, bölgede yaşayan vatandaşların faydalanacağı, Kur’an öğrenip dini eğitim alacakları çok önemli bir merkez olacağını söyleyen Başkan Dündar, “Bu çalışmanın en güzel yanlarından biri de, işin devlet-vatandaş işbirliğinde gerçekleştiriliyor olması. Hayırsever bir vatandaşımızın yerini bağışlamasıyla yapımına başlanan Kur’an Kursu, biz ve diğer hayırsever vatandaşlarımızın katkısıyla kısa sürede tamamlanacak. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin, Kur’an ahlakı ile yetişmesine katkı sağlayacak bu hizmetin yapımına katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Köy Muhtarı Burhan Mandacı da, desteklerinden dolayı Başkan Mustafa Dündar’a teşekkür ettiği konuşmasında; “Yapılacak olan Kur’an Kursu köyümüzün manevi ve ahlaki gelişimine önemli katkı sunacaktır. Bu vesileyle, Kur’an Kursu’nun yapımına katkısı olan tüm hayırseverlerimize, köyümüzün cami çevre düzenlemesi, cadde ve sokakların asfaltlanması, mahallemize park ve çocuk oyun alanlarının yapımı gibi pek çok konuda destek olan Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a teşekkür ediyorum” dedi.  


Osmangazi İlçe Kaymakamı Enver Ünlü, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık’ın yaptığı konuşmaların ardından, zemin artı 2 kat olarak inşa edilecek olan, Nilüferköy Kız-Erkek Kur’an Kursunun temeli, dualar eşliğinde atıldı.


 


Osmangazi Belediyesi




Geri Dön